Anasayfa Haber Galaxy S21 Kutusundan Kulaklık ve Şarj Cihazı Çıkmayabilir

Galaxy S21 Kutusundan Kulaklık ve Şarj Cihazı Çıkmayabilir

galaxy s21 65w hızlı şarj

Samsung’un Ocak 2021’de tanıtmasını beklediğimiz Galaxy S21 serisi, yeni yayınlanan bir rapora göre kutusunda kulaklık ve şarj cihazı içermeyecek.

Temmuz ayındaki raporlar, Samsung’un birlikte verilen şarj cihazını gelecekteki akıllı telefon kutusundan çıkardığına işaret ediyordu. Güney Kore kaynaklı bir başka rapor da bu iddiayı doğruluyor ve Galaxy S21’in (Galaxy S30) dolu bir kutu ile gelmeyebileceğini öne sürüyor. Bu rapor, Samsung’un şarj cihazını Galaxy S21 serisinin kutusundan çıkararak Apple’ı takip edeceğini belirtiyor.

samsung-akg-kulaklık

ChosunBiz, endüstri içerisindeki kişilere atıfta bulunarak, Samsung’un yalnızca kutudaki şarj cihazını değil, birlikte verilen kulaklıklarını da göndermeyi bırakarak, Apple’ı takip edeceğini öne sürüyor. Apple’a yönelik şarj cihazı bulunmayan kutularına açık eleştirilere rağmen, telefonlarında aksesuarların yer almaması Samsung için de mali açıdan mantıklı görünüyor. Bu bileşenleri ücretsiz olarak kutuya koymak yerine, kullanıcıların kablosuz kulaklık ve şarj cihazlarını almasını hedefliyorlar. Bundan önce de Galaxy S20 Ultra’nın 45W şarj desteğini kullanabilmek için 50 dolar fiyat etiketiyle satılan bir şarj cihazı alınması zorunlu hale getirilmişti.

Samsung, akıllı telefonlar ile birlikte verilen kulaklıları ve şarj cihazlarını kutulardan çıkaran ilk Android üreticisi olmasa da, amiral gemisi telefon üreticileri arasında son sırada olmasını beklemek yanlış olmayacaktır. Kullanıcılar, 1000 dolarlık bir akıllı telefon satın alırken, cihazın kutusunda bir dizi aksesuarın bulunmasını veya bunlar bulunmuyorsa da doğal olarak biraz daha ucuza mal olmasını bekliyorlar. Samsung’un bu durum karşısında Galaxy S21 serisinin fiyatlarını ayarlayıp ayarlamayacağı ise henüz belli değil. Ancak bu durumu da çok yakın bir süre içerisinde öğrenme fırsatı bulacağız.

Son olarak, Samsung’un Galaxy S21 serisini Ocak 2021’de tanıtmasını beklediğimizi belirtelim.