Ortaya çıkan bir iddiaya göre Twitch kaynak kodları, yayıncıların kazançları ve birçok veri sızdırılarak satışa çıktı.
Twitter üzerinden paylaşılan iddiaya göre, Twitch’in hem masaüstü hem web sürümünün kaynak kodları da dahil olmak üzere yayıncıların gelir miktarı, şifrelenmiş parolalar gibi birçok veri internete sızdırıldı.
İddianın kaynaklarından @Sinoc229, kanıt olarak bazı yayıncıların vergi kesintisi öncesindeki gelirlerini paylaştı. Bu gelirlerin ne kadarlık bir döneme ait olduğu bilinmiyor ancak yıllık olduğunu düşünebiliriz.
Sızdırılan listenin alt sıralarında bazı popüler Türk yayıncıları da var. Yayıncılardan bazılarının gelir düzeyleri ise şu şekilde belirtilmiş;
- Elraenn: 511062 $
- Jahrein: 364441 $
- Kendine Müzisyen: 312742 $
- wtcN: 255411 $
- Pqueenn: 242248 $
Not: Bu değerlerin gerçeği yansıtmama ihtimali yüksek. Onaylanmış herhangi bir veri bulunmuyor.
Sızıntıların arasında farklı şeyler de var. Örneğin Amazon’un geliştirdiği Grabbed Vapor kod adlı bir Steam rakibi. Bu platformun Twitch ile olan entegrasyon kodları da sızıntının içinde yer alıyor ve bununla da kalmayarak çeşitli popüler oyunların entegrasyon kodlarını da içeriyor.
Şimdilik sızıntının gerçek olup olmadığı belli değil. Ancak iddialar gerçek olduğu yönünde. Amazon veya doğrudan Twitch üzerinden de henüz bir açıklama yapılmadığını belirtelim.
Güncelleme: Twitch, veri sızıntısının gerçekleştiğini onayladı.
We can confirm a breach has taken place. Our teams are working with urgency to understand the extent of this. We will update the community as soon as additional information is available. Thank you for bearing with us.
— Twitch (@Twitch) October 6, 2021




ya bide şöyle düşünün . Bunlar 5 ayda bir ev değişiyor en lüks havuzlu villalarda yaşıyor aylık 15 milyar kira ödüyor . Gerçeklik oranı %90 g
Kesinlikle katiliyorum. Kusura bakmayin ama bunlarin hepsi tuzu kuru yamyamlar, coluk cocuk parasi ile besleniyorlar.
ya bizim yayıncılar boşa takla atmıyorlar…
Doğruysa bu paralar hiç komik değil … :)
Daha bunların içerisinde sponsorluklar ve bağışlar(donate) dahil değil. Onları da dahil edince astronomik rakamlar ortaya çıkabilir.
Sadece abonelik ve Cheer Gelirleri buysa, vaaaayyy be. Bu arada normal değerler yani,
Kimsede gelip yok 500bin değil 200 bin demesin normal
Adamlar babanızın maaşınız çerez olarak eziyor bu yüzden ilk kendi hayatınıza bakın kimsenin fanı olmayın
Biz bir aileyiz arkadaşlar ama parayı çatır çutur yerken degiliz ona göre
helal olsun kazandıkları paraları. kimse zorla para göndermiyor. bu veriler bizim egitim sistemizin bir özeti
bide babasından veya günde 10 saat çalışıp gidip bunlara bağış atan Aptal sürüleri var
Vay be. : /