Anasayfa Haber Beklenen Oldu: PlayStation 5 Türkiye Fiyatı Zamlandı

Beklenen Oldu: PlayStation 5 Türkiye Fiyatı Zamlandı

playstation 5 zam fiyat

Geride bıraktığımız hafta Sony’nin İngiltere, Avrupa, Japonya, Çin, Avustralya, Meksika ve Kanada’da satılan PlayStation 5 modelleri için zam yaptığını belirtmiştik. Zamların daha fazla ülkeye ve özellikle ülkemize yansıyıp yansımayacağı ise PlayStation 5 modellerinden birini almak isteyen kullanıcıların merak konusuydu.

Ancak ne yazık ki beklenen gerçekleşti ve SIE (Sony Interactive Entertainment), Türkiye’de satılan PlayStation 5 modellerinin de zamlandığını duyurdu.

PlayStation 5

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan yeni fiyat artışlarının perde arkasını şu şekilde açıkladı:

Yüksek küresel enflasyon oranlarının yanı sıra olumsuz döviz trendleri görüyoruz ve bu tüketicileri etkiliyor. Bu zorlu ekonomik koşullara dayanarak SIE, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Asya-Pasifik (APAC), Latin Amerika (LATAM) ve Kanada’da PlayStation 5’in önerilen perakende fiyatını artırma kararı aldık.

Zamlı PlayStation 5 fiyatı

SIE, PlayStation Türkiye aracılığıyla yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

Herkesi derinden etkileyen global ekonomik belirsizlik, yüksek enflasyon rakamları ve döviz kurlarında yaşanan dengesizlik birçok sektör üzerinde baskı yaratıyor. SIE, bu zorlu ekonomik koşullar sebebiyle, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya-Pasifik, Latin Amerika ve Kanada bölgelerindeki seçili pazarlarda PlayStation 5 konsolunun tavsiye edilen perakende satış fiyatlarını güncelleme kararı aldı.

Türkiye’deki yeni tavsiye edilen perakende satış fiyatları şöyle:

  • PS5 Diskli Sürüm – 13.199 TL
  • PS5 Dijital Sürüm – 11.199 TL

Mevcut küresel ekonomik şartlar sebebiyle bir zorunluluk haline gelen bu fiyat artışıyla birlikte SIE, öncelikli olarak PlayStation 5 tedarik durumunu iyileştirerek, mümkün olduğunca fazla oyuncuya ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni nesil oyun konsollarının zaten önerilen perakende satış fiyatının çok üstünde satıldığına şahit oluyorduk. Bu zamla birlikte, PlayStation 5 modelleri artık çok daha yüksek fiyatlara çıkmış olacak.