NASA'nın 2017 Bütçesi 19 Milyar Dolar Olacak - Technopat
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net
  • Haber
  • Yapay Zeka
  • Tavsiyeler
  • Oyun
  • Video
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Nasıl Yapılır
    • Yazılım
    • Elektronik Alışveriş Fırsatları
    • Pratik
    • Ev Teknolojileri
    • Makale
    • Güvenlik
    • Ekonomi
    • İnternet
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Sağlık
    • Yazıcı
    • Sosyal Medya
    • Otomobil
      • Elektrikli Otomobil
  • Sosyal
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net
  • Haber
  • Yapay Zeka
  • Tavsiyeler
  • Oyun
  • Video
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Nasıl Yapılır
    • Yazılım
    • Elektronik Alışveriş Fırsatları
    • Pratik
    • Ev Teknolojileri
    • Makale
    • Güvenlik
    • Ekonomi
    • İnternet
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Sağlık
    • Yazıcı
    • Sosyal Medya
    • Otomobil
      • Elektrikli Otomobil
  • Sosyal
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net

Anasayfa - Haber - NASA’nın 2017 Bütçesi 19 Milyar Dolar Olacak

NASA’nın 2017 Bütçesi 19 Milyar Dolar Olacak

10 Şubat 2016 - 18:00
- Haber
Google Haberler'de Takip Et

ABD, 2017 mali yılı için Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne 19 milyar dolar ödenek ayırdı.

Dünya ve uzay arasındaki iletişimi hızlandıracak ışık tabanlı modemler üzerinde çalışan NASA, sanal gerçeklik alanına da yatırım yapıyor. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, önümüzdeki süreçte sanal gerçeklik ürünleriyle kullanıcılara Mars’taki astronotların deneyimini yaşatacak. ABD, NASA’nın bu çalışmaları ve uzay araştırmaları için her dönem ödenek ayırıyor. ABD devleti NASA’ya 2017 mali yılı için 19 milyar dolar bütçe ayırdı.

NASA’nın 2017 mali yılı bütçesinde bir önceki mali yıla oranla 300 milyon dolarlık bir kırpma var. 19 milyar dolar ödeneğin hangi çalışmalar için kullanılacağı da elbette belli. Bütçenin 5.6 milyar dolarlık kısmı NASA Bilim Bölümü’ne ayrılmış durumda. Öte yandan 8.4 milyar dolarla en fazla payı insanlı keşif programları alıyor.

NASA, uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı mürettebatlı keşif uçuşları için pastanın en büyük payını ayırıyor. Diğer yandan 1.5 milyar dolarlık bölüm ise gezegen bilimleri ve araştırmaları için kullanılacak. Bu para 2020’de Mars’a gönderilmesi planlanan yeni keşif robotunun geliştirilmesine harcanacak. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir parça ise Dünya çevresindeki keşif uyduları ve bunların kullanıldığı bilim projelerine yönlendirilecek.

 

Etiketler: abdamerikabilimdünyailetişimışık tabanlı modemlernasaödeneksanal gerçeklikSpaceXtechnopatteknolojiUlusal Havacılık ve Uzay Dairesiuzayyeni
Paylaş49PaylaşTweetYollaPaylaş
Yunus Emre

Yunus Emre

Teknoloji yayıncılığı konusunda hem basılı hem de dijital alanda birçok farklı mecrada görev alan editör; haber, dosya konusu ve makaleler hazırlamanın dışında ürün incelemeleri de gerçekleştiriyor.

Yorumlar 6

  1. xert58x says:
    10 yıl önce

    NASA’nın bütçesi bizim silahlı kuvvetlerin bütçesine denk. Ülkemizde insanları din üzerinden nasıl sömürüldüğünün en büyük örneği diyanet işlerinin bütçesinin 6 milyar lira olmasıdır.

    Yanıtla
    • nebulam says:
      10 yıl önce

      Dine çamur atana kadar, kafanızı kullanın

      Yanıtla
      • xert58x says:
        10 yıl önce

        Senin gibi örümcek kafadanda bu yorum beklenirdi ne olacak. Okuduğunu anlamada ne kadar kıt bir ülke olduğumuzu tekrar gösterdiniz. Ben ordan dine çamur mu attım kıt kafalı. Diyanetin bütçesinin neden bu kadar fazla olduğunu sorguladım tabi senin gibi tuzu kuru olanlara hava hoş. Din üzerinden milleti sömürmeyi seviyorsunuz.

        Yanıtla
        • nebulam says:
          10 yıl önce

          Bu ülkede çalışmadan kazanan o kadar çok memur var ki, ben sizin gibi bakanlık ayırmaksızın söylüyorum.

          Ayrıca dinin sömürülmemesi için devletin resmi kurumlarının insanlara gerçekleri öğretmesi gerekmektedir, ki insanlar sahte şeyhlerin peşinde şehadet peşinde koşmasınlar.

          Bu yüzden devlet din eğitimine destek vermek zorunda olmakla beraber, bilimsel konularda da en az o kadar yatırım yapmalıdır, zorundadır.

          “İlim öğrenmek her müslüman erkek ve kadın üzerine farzdır”
          Hadis-i Şerif

          Yanıtla
          • xert58x says:
            10 yıl önce

            Bu ülkede ne doğru ki o doğru olsun kaldı ki din öğrettiğin kadar bilim öğretseydin bu durumda olmazdın kaç kişi bu ülkenin eğitim sisteminden memnun? Her gelen milli eğitim bakanı kafasına göre bir şey yapıyor. Koskoca milli eğitim bakanı atanamayan öğretmenlerin intihar etmesi için ”dikkat çekmek için yapıyorlar” diyorsa bırakın bu ülkede ilim bu ülkenin ayakta durması bile bir mucizedir yıllardır insanlar din üzerinden sömürülüyor. Allah’ın gönderdiği dini bu şekilde mi kullanıyorlar? Suriyede iç savaş var kaç tane arap ülkesi mülteci aldı ve ne kadar aldı? Bizim düzeltmemiz gereken tonlarca şey var ve bunu çözmezsek bu ülkenin sonu hiç iyi değildir. Etrafımızda savaş eksik olmuyor ve bu savaş bu gidişle bir gün bizede sıçrayacak.

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RSS Technopat Sosyal

  • Doom oynamaya değer mi?
  • Call of Duty: Black Ops 7 38,49$ (1,759 TL)
  • Crimson Desert, 2 milyon kopya sattı
  • MSI GG GK110 alınır mı?
  • Samsung 990 Pro SSD boşta 70 dereceleri görüyor
  • High Power 750W PSU sistemde elektrik çarpıyor
  • R5 3600X'den, 5700X'e geçilir mi?
  • 6000TL bütçeye klavye ve fare önerisi
  • Uncharted 4 save dosyası nereye atılmalı?
  • Lenovo LOQ 15IRX10 5050-13450HX 16/512 vs GameGaraj Slayer X5T 5050 16/512

Technopat Video

Şu an oynayan

Yapay zekadan otomotive: T Raporu 14 bölüm yayında

Yapay zekadan otomotive: T Raporu 14 bölüm yayında

Yapay zekadan otomotive: T Raporu 14 bölüm yayında

Ekran Kartı
240 Hz OLED monitör ROG Strix OLED XG27AQDMGR inceleme

ASUS’tan 240 Hz OLED monitör: ROG Strix XG27AQDMGR inceleme

Haber
Gamer.Gen.TR RTX 5070 OEM paketi inceleme

Gamer.Gen.TR RTX 5070 OEM paketi inceleme

Ekran Kartı

Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net!

Güncel teknoloji, internet, donanım, yazılım, oyun ve daha fazlası haber, makale ve videolar ile Technopat’ta sizlerle.

01010100 01100101 01100011 01101000 01101110 01101111 01110000 01100001 01110100

Kategoriler

  • Yapay Zeka
  • Ev Teknolojileri
  • Makale
  • Video

Sosyal Medya

Bağlantılar

  • Hakkında
  • Haber
  • Video
  • Sosyal
  • Çerez Politikası
© 2011-2025 Technopat. Tüm Hakları Saklıdır.

Hosting :

Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
  • Giriş
  • Teknoloji Haberleri
  • Sosyal
  • Nasıl Yapılır
  • Yapay Zeka
  • Video
  • Tavsiyeler
  • İncelemeler
    • Video İncelemeler
  • Güvenlik
  • Oyun
  • Makale
    • Pratik
    • Yazar Köşeleri

© 2025 Technopat
Sorularınız için Technopat Sosyal