Anasayfa Haber NASA’nın 2017 Bütçesi 19 Milyar Dolar Olacak

NASA’nın 2017 Bütçesi 19 Milyar Dolar Olacak

ABD, 2017 mali yılı için Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne 19 milyar dolar ödenek ayırdı.

Dünya ve uzay arasındaki iletişimi hızlandıracak ışık tabanlı modemler üzerinde çalışan NASA, sanal gerçeklik alanına da yatırım yapıyor. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, önümüzdeki süreçte sanal gerçeklik ürünleriyle kullanıcılara Mars’taki astronotların deneyimini yaşatacak. ABD, NASA’nın bu çalışmaları ve uzay araştırmaları için her dönem ödenek ayırıyor. ABD devleti NASA’ya 2017 mali yılı için 19 milyar dolar bütçe ayırdı.

NASA’nın 2017 mali yılı bütçesinde bir önceki mali yıla oranla 300 milyon dolarlık bir kırpma var. 19 milyar dolar ödeneğin hangi çalışmalar için kullanılacağı da elbette belli. Bütçenin 5.6 milyar dolarlık kısmı NASA Bilim Bölümü’ne ayrılmış durumda. Öte yandan 8.4 milyar dolarla en fazla payı insanlı keşif programları alıyor.

NASA, uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı mürettebatlı keşif uçuşları için pastanın en büyük payını ayırıyor. Diğer yandan 1.5 milyar dolarlık bölüm ise gezegen bilimleri ve araştırmaları için kullanılacak. Bu para 2020’de Mars’a gönderilmesi planlanan yeni keşif robotunun geliştirilmesine harcanacak. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir parça ise Dünya çevresindeki keşif uyduları ve bunların kullanıldığı bilim projelerine yönlendirilecek.