Anasayfa Haber GTA 5 Söylentileri

GTA 5 Söylentileri

İşte karşısınızda beklenen oyun GTA 5 hakkındaki önemli söylentiler. İçlerinden bazıları var ki, oyunun nasıl olması gerektiğini çok güzel bir şekilde ortaya seriyor…

Rockstar’ın efsanevi oyunu Grand Theft Auto 4’ün ve ek paketlerinin hazzını son dakikasına kadar çıkarmasını bilen oyuncular, her zaman ki gibi yetinmeyi bilmemiş çıkabilecek olan yeni bir oyun için bir yandan kulak kabartmaktaydılar. Olay GTA 5’in kısa fragmanının nete düşmesini takiben gelişme gösterdi. Video dışında resmi bir açıklama yapılmadı. Forumlardan ve sosyal ağ üzerinden mesaj bombardımanları sürerken elde edilen 7 büyük Gta 5 söylentisini sizlerle paylaşalım dedik.

1 – Protagonist

GTA oyunlarının ana karakterlerine Protagonist denmektedir. Kelime anlamıyla Protagonist, birinci şahıs demektir ve eski Yunan Tragedyalarında ilk sahnenin başrol oyuncusuna verilen sıfattır., Gta: Vice City’de Tommy Vercetti, Gta 4’te Nico Bellic Protagonist karakterinin karşılığıydı. Bu oyunda Albert De Silva ismindeki İspanyol asıllı orta-yaş bunalımında takılan bir karaktere hayat vereceğiz. Videolardan görüldüğü üzere yaşını başını almış bir karakter olarak göze çarpmakta. Söylentiler arasında De Silva, orta büyüklükteki bir mafya kurumundan bağlantılarını koparmak için emeklilik parası kazanmaya çalışmakta. Ancak işler terse dönünce bize de oyunu oynamak düşüyor. Ayrıca karakterin Ned Luke adında ki Amerikalı oyuncudan modellendiği de belirtilmekte. Benzerliği görünce eminim siz de şaşıracaksınız.

2 – Şehir

Her oyunun geçmekte olduğu hayali -biraz da ütopik- bir şehir bulunmakta. Liberty City, Vice City gibi şehirler, bilinen şehirlerden modellenerek oyuna taban olacak şekilde yaşayan bir komite sunulmakta. Video görüntülerinden rahatça anlayabiliyoruz ki, Gta: San Andreas(2003) oyununda geçen Los Santos şehrine, 5. oyunda tekrar konuk olacağız. Gta 3’te(2001) tanıtılan Liberty City, Gta 4’te gösterilen Liberty City arasında dağlar kadar fark vardı. Oyun departmanı şehri New York’u kullanarak modellemişti. Los Santos’ta aynı şekilde Los Angeles’tan esinlenerek yaratılmıştı.

Yeni oyunda çok fazla fazla değişikliğe uğramadan Los Santos’a tekrar kavuşacağız gibi gözüküyor. San Andreas görevleri arasında bulunan ve daha sonra sahip olunabilen OG Loc House, kısa fragmanda da gözükmekte ya da biz oldukça benzetmekteyiz. Yanlış anlaşılmalara karşın San Andreas tam bir eyaleti karşılarken içerisinde 3 tane farklı şehir bulunmaktaydı. Bunlardan biri Los Santos’du. Yeni çıkacak oyunda da tek bir şehrin yansımasını göreceğiz, belki de çıkabilecek ek paketler ile diğer şehirlere keşif uçuşunda bulunabiliriz, kim bilir ?

3 – Oynanış

Görev yap, oyunu bitir mantelitesinden çok daha sinematik bir oyunla karşılaşabiliriz. Gta 4’ten sonra piyasaya çıkan Mafia II(2010), bu konuda oldukça başarılı bir sunum yapmıştı oyun dünyasına. Rockstar, ise L.A. Noire(2011) ile cevap vermiş, 50lilerin sadece mafyalardan değil polisiye hikayelerinden de beslenebileceğini kanıtlamıştı. Bunu son zamanlarda oyun piyasasında oldukça tutulan sinematik altyapıya dayanan oynanış ile başarmışlardı. Rockstar’ın L.A. Noire’den öğrendiklerini, Gta 5 ile birleştirmeleri karşımıza yenilmez bir Voltran çıkartabilir.

4 – Multiplayer

Gta 2(1999), Multiplayer seçeneği ile oyuncalara destek vermekteydi. Ancak buglı altyapısı ve sürekli sorun çıkartan yetersiz internet bağlantıları yüzünden pek kullanışlı değildi. İnternet cafelerde ise her bilgisayar için oyun cdsi bulundurulamadığından LAN üzerinden oynamakta çok etkili değildi. Bu durum uzun bir süre boyunca Gta severleri çileden çıkarttı tabii ki… San Andreas için modlanmış, Online oynanabilir serverlar açılmaktaydı ama işin curcunası dışında pek bir eğlencesi yoktu. Cep telefonunu açıp, adam akıllı kullanmayı öğrenen ilk Protagonist olan Nico Bellic ise bu cihaz sayesinde Multiplayer platforma arkadaşlarını rahatça çağırabilmekteydi.

Gene de yetersiz kalan bu altyapı insanları zıvanadan çıkartma noktasına getirmişti. Şimdi Rockstar özel olarak bu konuyla ilgilenebilir. Şirketin 2 ila 8 oyuncu destekleyecek şekilde görevlerin hazırlanacağı ve bunları co-op mantığı ile hayata geçireceği söylenmekte. Umuyoruz bu çalışması diğerlerine nazaran başarılı olurda biraz olsun şehirde kargaşa yaratmanın zevkini dünyanın öbür köşesinde oturan bir oyuncu ile gerçekleştirebiliriz.

5 – Karakterler

Sadece bir karakter yerine, hikayeyi başka açılardan gösterebilecek ek karakterlerin getirebileceği söylentiler arasında yer almakta. Tek bir karakter üzerinde dönen ana hikaye yerine, karakterler çevresinde dallanıp budaklanan ve sonunda ortak bir hikayeye bağlanan bir oyun karşımıza çıkabilir. Bir önce ki oyunda çıkan Lost and Damned’den Johnny, Ballad of Gay Tony’den Louis ana hikayenin açıkta kalan kısımlarını doldurmakta oldukça başarılıydılar. Böylesi daha iyiydi, umarım bu şekilde büyük bir değişikliğe gidilmez. Çünkü Gta’nın altında yatan fikirde, sıfırdan yaratılan karakterlerin ne kadar korkunç olabilecekleri kanıtlanmakta.

6 – Cameos (Konuk oyuncular)

Kısa süreli de olsa eski protagonistlerin, yeni oyunda gösterilmesi oyuncular tarafından beklenilmekte. Çünkü Los Santos tüm karakterlerin beşik noktası gibi bir yer. Tommy Vercetti’nin uyuşturucu ticaretini yönlendirdiği şehir, Claude Speed’in doğup büyüdüğü topraklar, CJ’in gangsta olmasının sebebi bu şehirdi yatmakta. Geçmiş oyunlarda ufak göndermeler ile oyuncuların yüzü güldürülmüştü. Bu tarz konuk oyuncular sayesinde hem eskiyi anımsamak, fanları tarafından oldukça olumlu karşılanmakta hem de elimizde büyütüp geliştirdiğimiz karakterin yıllar sonra ne hala geldiğini görmek merak uyandırıcı bir his.

 

 

7 – Upgrade

San Andreas ile gelen karakteri kendimize göre özelleştirip geliştirme fonksiyonu oldukça eğlenceliydi. Her oyuncunun kendisine göre bir protagonisti oluşmaktaydı. Daha sonra çıkan Gta 4 ile bu fikirden vazgeçilmiş, saçından, dövmesinden her şeyine karışabildiğimiz karakterimizin sadece kıyafetlerini değiştirebilmiştik. Rockstar bu fikrin tutulduğunu, geri dönen haberlerden almış olsa gerek. Daha fazla unsurunun bulunabileceği de bu söylentileri destekler nitelikte.