Anasayfa Haber Samsung, Ativ S Telefon Modelini Duyurdu !

Samsung, Ativ S Telefon Modelini Duyurdu !

İlk Windows Phone 8 işletim sistemli cep telefonu Samsung tarafından açığa çıkarıldı. İşte detaylar:

Almanya Berlin’de gerçekleştirilen Dünya’nın en büyük elektronik fuarlarından biri olan IFA, bir çok teknolojik gelişmenin de kaynağı oluyor. Samsung firması, Windows Phone 8 işletim sistemi kullanan ilk cep telefonu Samsung Ativ S modelini açıkladı. Ativ dikkat edileceği üzere Vita’nın tersten okunuşu.

Ativ S, dual-core işlemci destekli oldukça şık bir telefon olacağa benziyor. 4.8 inch HD ekrana sahip. Ayrıca bu ekran HD Super AMOLED destekli. AMOLED ise normal telefon ekranlarından daha üst teknolojiye sahip. Oldukça kısa tepki süresi, neredeyse sıfıra yakın parlama ve kontrast ayarlarının doğal renkleri iyi bir biçimde yansıtması AMOLED’in dikkat çeken özellikleri. Ativ S sadece Windows Phone destekli bir telefon olmakla kalmayıp oldukça donanımlı bir altyapıya sahip olacak.

8 MegaPixellik kamerasını LED Flashla destekliyor. Ön yüzünde 1.9 Megapixellik bir kamera daha mevcut. Windows Phone 8’in kullanılabilir tüm özelliklerinin yanında telefon üzerinde bir microSD girişi ve NFC (Near Field Communication) desteği olacak. Samsung’un Music Hub ve Media Hub özelliklerine ulaşmakta oldukça kolay.

16GB ve 32GBlık iki versiyon olarak sunulacak telefon, 2.300mAH bataryası sayesinde daha uzun ömürlü olacak. Yeni nesil akıllı telefonların en büyük sorunu olan kısa sürede bataryanın bitme problemi Ativ S’de yaşanmayacak.

Samsung’un geliştirdiği Ativ S elbette Nokia’nın Lumia projesine karşı bir misilleme olacak. Lumia ile oldukça iyi bir kullanıcı kitlesi toparlamaya başlayan Nokia, yeni versiyonun nasıl görüneceği hakkında 5 Eylül’de bir duyuru yapacaklarını açıklamıştı. Aşağı yukarı Samsung Ativ S ile aynı olacağı, yakın takipçileri tarafından söylenenler arasında.