Anasayfa Haber Laptop Wireless Kartı Değiştirme

Laptop Wireless Kartı Değiştirme

Laptop bilgisayarınızdaki kablosuz ağ kartı bozuldu veya çok eski… Wireless kartı değiştirmek sandığınızdan çok daha kolay.

Laptopların Wireless ağlara bağlanmasını sağlayan kartlara Wireless ya da Kablosuz ağ kartı denir. Bu kart Atheros, Intel ya da Ralink olabilir. Eskiyen veya bozulan kartı değiştirmek için ise tek yapmanız gereken yeni bir kart almak ve eski kartı söküp yerine yenisini takmaktır. Herhangi bir lehimleme yapmanıza gerek yoktur.

Adım adım laptopumuzun ağ kartını değiştiriyoruz.

Adım 1:  Öncelikle kablosuz ağ kartının bulunduğu kapağı yıldız tornavida ile açın. Bu işlem cihazı garanti dışı bırakmaz. Tabi bu kısımda bir etiket yoksa.

Laptop Wireless Yuvası

Sağ altta gördüğünüz ve üzerinde ANATEL yazan cihaz, kablouz ağ kartımız oluyor. Karta iki adet anten bağlı durumda.

Adım 2: Kablosuz ağ kartının vidasını söküp ağ kartını yuvasından çekerek çıkartıyoruz.

Laptop Wireless Kartı

Sağda söküp çıkarttığımız kart dururken solda ise takacağımız, daha ufak boyutlu Wireless kart duruyor. Laptop Wireless kartları Mici PCI Express portu kullanır.

Adım 3: Yeni Wireless kartını takıyor ve antenleri de bağlıyoruz.

Laptop Wireless Anten Bağlantısı

Üstte söktüğümüz kart ve yuvada da zar zor görünen, antenleri bağladığımız yeni Wireless kartımız. Yeni kartımızın özelliği, 802.11n desteği olması ve bu sayede 54 Mbit’ten daha hızlı ağlara bağlanabilmesi.

Bu işlemden sonra yeni kablosuz ağ kartınızın sürücüsünü Windows’a tanıtmanız gerekiyor. Technopat olarak güncel sürücülerin otomatik yüklenmesi için Windows 8 tavsiye ediyoruz.