Anasayfa Makale Yazar Köşeleri Çin, İnternet Üzerindeki Gücünü Artırmak İstiyor

Çin, İnternet Üzerindeki Gücünü Artırmak İstiyor

cin-internet

Çin Hükümeti, yeni düzenlemelerle beraber internet üzerindeki gücünü artırmak istediğini açıkladı.

Üretim sanayisinin merkezi haline gelen Çin, daha da büyümek istiyor. Sadece fiziksel alanda sağladığı platformlarla değil, internet konusunda da öncü bir ülke haline gelmek istiyor.

Hükümetin üst kademeleri ve Çin Başkanı Xi Jinping’in açıklamasına göre, hükümet içerisinde internet için yeni bir düzenleme yapılacak. Xi’nin açıklamasına göre ulusal güvenlik, Çin için çok önemli. Sırf bu sebep için bile siber güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine inanıyor.

Xi açıklamasında “Siber güvenlik olmadan ulusal güvenlik, bilgi teknolojisi olmadan modernize bir ülke haline gelemeyiz” dedi. Son yıllarda artan siber saldırıların merkezi olarak gösterilen Çin’den gelen bu açıklama, diğer dünya ülkeleri tarafından çekinceyle karşılandı.

ABD ve Çin arasında resmiyete dökülmüş olmasa da bir siber savaş sürüyor. İki ülke de, birbirlerinin internet üzerindeki hayati önem taşıyan platformlarına saldırıda bulunuyor. Öte yandan, Çin’de internet sansürü konusundaki sıkı yönetim düzenlemelerinin bulunması ile yeni açıklamaların çelişmesi de gözden kaçmıyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock/Duc Dao