Anasayfa Haber Twitter’dan Yasağa Karşı İlk Karşı Atak

Twitter’dan Yasağa Karşı İlk Karşı Atak

Twitter Türkiye

Türkiye’de engellemelere maruz kalan Twitter, karşı dava açtı!

Geçtiğimiz hafta cuma gününden beri erişime kapalı olan Twitter, yasaklamaya karşı çıkıyor. Gezi Parkı Olayları süreci içerisinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Twitter ile anlaşmaya çalıştıklarını açıklamıştı. Sosyal medya devi bu anlaşmaya yanaşmamış, red hakkını kullanmıştı.

Şimdi gelen yeni bilgilere göre Twitter, hiçbir şart altında kullanıcıların IP adresleri, e-mail bilgileri gibi kişisel bilgilerini paylaşmayacağını açıkladı. Twitter, “oyyokhırsıza” isimli hesap sebebiyle kapatılmıştı. Bu konuda yürütülen mahkeme kararı da, Twitter’ın açılması gerektiğini belirtmişti.

Twitter’ın resmi blogundan yaptığı açıklamaya göre bu konu hakkında karşı dava açılacak. Firma, Türkiye’deki Twitter erişimine konulan engellemenin kaldırılması için bir dava dilekçesi verdi. Twitter Hukuk Danışmanı Vijaya Gadde ise engellemenin hiçbir yasal dayanağının olmadığını belirtti.

Öte yandan bu olaylar yaşanmadan önce Twitter, bahsi geçen hesabın erişimini Türkiye bazlı kullanıcılara engellemişti. Ortada hiçbir gerekçe bulunmadan tüm Twitter erişiminin kesilmiş olması, sosyal medya devini rahatsız eden en büyük sorun.