Anasayfa Haber Dünya Yedekleme Günü

Dünya Yedekleme Günü

Dünya Yedekleme Günü

Geçtiğimiz gün Dünya Yedekleme Günü idi. Peki siz ne sıklıkla dosyalarınızı yedekliyorsunuz?

Hepimiz dijital ortamda yeni bir başlangıç yapmaya korkarız. Zira kullandığımız dosyaların kaybolmasını istemeyiz. Ancak buna rağmen düzenli yedek almaya özen göstermeliyiz. Dün, yani 31 Mart 2014 Dünya Yedekleme Günü idi. Peki siz dosyalarınızı ne sıklıkla yedekliyorsunuz, ya da yedek alıyor musunuz?

Özellikle Windows 8.1 gibi üst düzey yeni işletim sistemlerinde otomatik yedekleme yapmak için birçok araç bulunuyor. Bunlardan birisi sürekli arkaplanda çalışıp dosyalarınızı bulut hesabınıza yedekleyen OneDrive. Ayrıca Windows 8.1 içerisinde ayarlarda Dosya Geçmişi özelliğinden dosyalarınızı günlük veya belirlediğiniz zaman aralığında otomatik olarak yedekleyebilirsiniz. Bu sayede, olası bir yeniden sistem kurma girişimi sonucunda dosyalarınız kaybolmayacaktır.

Yedekleme işlemleri en çok da büyük şirketler için önemli bir durum. Ancak profesyonel firmalar bile sunucularının yedeklerini sürekli almalarına rağmen asıl verilerin bulunduğu çalışan bilgisayarlarının yedeklenmesini atlıyorlar. 31 Mart 2014  de esprili bir slogan ile Dünya Yedekleme Günü olarak biliniyor. Slogan ise “Nisan aptalı olma” şeklinde, 1 Nisan Dünya Şaka Günü’ne gönderme yapılmış.

GoKart Labs isimli şirketin yardımcı kurucusu olan A.J. Meyer, ofislerinin beşinci katta olmasından ötürü sel konusunda tedirgin değildi. Ancak ana su borusu kırıldı ve bütün ofisi sular seller aldı. Ancak Meyer, daha önceden Crashplan kullanarak sağlam yedeklemeler yapmıştı. Bu sayede felaketin 12 saat sonrasında işler tekrar eski rayına oturabilmişti. Meyer, yeni mobilya bulmanın işlerin eski düzenine girmesinden daha çok zaman aldığını anlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=9hspi01hruM

Peki siz yedekleme yapıyor musunuz veya ne sıklıkla yapıyorsunuz? Yorumlarda bize bildirmekten çekinmeyin!