Anasayfa Haber Toshiba Encore 2 Windows Tabletini Tanıttı

Toshiba Encore 2 Windows Tabletini Tanıttı

encore-2-tablet-8-icn

Encore 2 olarak adlandırılan 2 yeni Windows tablet, Toshbia tarafından resmen tanıtıldı.

Japonya merkezli Toshiba, 2 yeni tabletini ortaya çıkardı. Encore 2 olarak adlandırılan tabletlerin iki farklı modeli var. Biri 8-inçlik diğeri ise 10.1-inçlik olarak kullanıcıya sunulacak. Toshiba, ilk Encore tableti, geçtiğimiz Eylül ayında 329 Dolar etiket fiyatıyla piyasaya sunmuştu.

Yeni tabletler benzer özellikler taşıyorlar. İkisi de 1280×800 çözünürlüğe sahip. Dört çekirdekli Intel Atom işlemci var. 2 GB’lık RAM’in yanı sıra 64 GB’lık dahili depolama alanına sahipler. MicroSD çıkışı sayesinde 128 GB’a kadar yükseltilebiliyor. Ayrıca iki tablet de Windows 8.1 işletim sistemiyle çalışıyor.

encore-2-tablet-101-icn

İki kameranın da arka tarafında 5 Megapiksellik kamera bulunuyor. Kablosuz bağlantı desteği veren tabletler, microHDMI çıkışına sahip. Ayrıca bu tabletleri satın alan kullanıcılar 1 yıllık Office 365 Personal üyeliği kazanıyorlar. Bu sürüm içerisinde Word, Excel, Power Point, OneNote ve Outlook uygulamaları var. Ayrıca 10.1-inçlik tablet için bir klavye istasyonu hazırlanmış.

Batarya ömrünün günlük kullanımda 10 saat, film izleme süresinin ise 8 saat olduğu belirtilmiş. 8-inçlik Encore 2 tablet 199 Dolar etiket fiyatıyla, 10.1-inçlik Encore 2 tablet ise 269.99 Dolar etiket fiyatıyla satışa sunulacak. Tabletlerin Temmuz ayı itibariyle ABD pazarına giriş yapması bekleniyor.