Anasayfa Makale Hayat Onbinlerce Dolar Değerinde Patates Salatası Tarifi

Onbinlerce Dolar Değerinde Patates Salatası Tarifi

patates-kickstarter

Kickstarter’da başlayan bir patates salatası projesi beklenmedik biçimde onbinlerce Dolar bağış topladı.

Son zamanlarda Kickstarter ve Indiegogo gibi sitelerin isimlerini duymuşsunuzdur. Oyun, film, dizi, kitap gibi projeler için önceden yatırım yapmak isteyen kullanıcılara projeler sunuluyor. Belirli bir gün içerisinde (40 ile 60 gün arasında), belirli miktarda bütçenin toparlanmasına yardım eden Kickstarter platformu, garip bir olaya sahne oluyor.

Takip edenler bilirler, Kickstarter projesi açmak hiç de kolay değildir. Bugüne kadar birçok firmanın ürünü Kickstarter sayfaları arasında kaybolup gitti. Gerçekten güvenilir bir ürün sunmadığınız sürece size bütçe toparlama şansı tanınmıyor.

Ancak bu sefer işler farklı. Viral reklam olmasından şüphelenilen bir proje kısa sürede sosyal medyaya bomba gibi düştü. Zack Danger Brown isimli kullanıcı evinde patates salatası yapmak için Kickstarter projesi başlattı. Normal şartlar altında 10.000 Dolar ya da 1 Milyon Dolar gibi bütçe sınır olan Kickstarter projelerinden farklı olarak, Brown’ın amacı 10 Dolarlık bir bağış toparlamaktı.

İlk 3 gün içerisinde 8.000 Dolar barajını aşan Brown, bugün itibariyle 37.000 Doları geçmiş bulunuyor. Bu rakamın önümüzdeki 1 aylık süreç içerisinde artacağı söylenmekte. Şu ana kadar 3.000’den fazla destekçi çıktı. Destek verenlerin yarısına patates salatasından bir lokma sözü veren Brown’ın devasa bir tencereye ihtiyacı olacak.

Patates Salatası projesine yakından göz atmak ya da siz de bir lokma kapmak istiyorsanız resmi Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bonus