Anasayfa Haber Seagate’in 8 TB ve 10 TB’lık Hard Diskleri Yola Çıkmaya Hazır!

Seagate’in 8 TB ve 10 TB’lık Hard Diskleri Yola Çıkmaya Hazır!

seagate-6tb-drive-640x353

Seagate, 8 TB ve 10 TB’lık hard diskleri piyasaya sürülmeyi bekliyor

Seagate geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığı açıklama ile 8 TB ve 10 TB’lık hard disklerine dair ilk bilgileri paylaşmıştı. Önümüzdeki 12 ay içerisinde piyasaya sürmeyi planladıkları bu hard disklerin hazır olduğu belirtiliyor. Ürünlerin numuneleri şimdiden birçok büyük firmaya gönderildi.

Seagate yeni hard disklerinde helyum işleme teknolojisini kullanmıyor. Bunun bir benzerini geçtiğimiz yıl Western Digital’in 6 TB’lık hard disklerinde görmüştük. Western Digital’in 6 TB’lık hard diskleri, düşük yoğunlukta ve düşük dirence sahip helyum kullanıyor. Bu da tabakaları birbirine yaklaştırarak, standart 3.5-inçlik hard disklerin inşa edilmesini kolaylaştırıyor. Helyum teknolojisi kullanılmadan yapıldığında plaka boyları haliyle büyüyordu.

seagate-smr-vs-conventional-hard-drive-writing

Seagate’in geleneksel Perpendiculer Magnetic Recording (PMR) adı verilen teknolojiyi kullanacağı söyleniyor. SMR ve HAMR gibi teknolojiler geride bırakılacak. Peki Seagate 8 TB’ı nasıl 3.5-inçlik boyuta sığdırmayı başardı? Söylentilere göre Seagate, bölgesel yoğunluğu 1 TB’tan 1.3TB’a çıkardı. Böylece plaka başına sağlanan boyutta artış sağlandı. Öte yandan helyum kullanılmadan plakalar arasındaki boşlukların yakınlaştırılması için farklı bir yöntem de kullanılmış olabilir.

Öyle ya da böyle Seagate’in yeni hard diskleri pazara sağlam bir giriş yapacak.