Anasayfa Makale Bayramlık Beş Ücretsiz Oyun!

Bayramlık Beş Ücretsiz Oyun!

Bayramı evde geçirenler için denenmesi gereken ücretsiz oyunları sizler için listeledik.

Bayram tatilini evde geçiriyorsanız ve yeni oyunlar denemek isterseniz, aşağıda listelediğimiz oyunlara bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu oyunlar Free-To-Play (F2P) yani tamamen ücretsiz olup, para harcamadan da uzun süre keyifle oynayabileceğiniz yapımlardır. Bu listede DOTA 2 ya da League of Legends gibi artık herkesin az çok duyduğu, bildiği oyunlara değil de, adı nispeten daha az duyulmuş yapımlara yer vermeyi tercih ettik.

 

neptunes-pride

Neptune’s Pride

Neptune’s Pride adını pek duymamış olabilirsiniz, ancak büyük çaplı uzay stratejilerini seviyorsanız bu oyun bir göz atın deriz. Gerçek zamanlı olarak internet üzerinden diğer oyunculara karşı oynadığınız bu oyunda, gezegenleri ele geçiriyor, filolar yapıyor, uzay savaşlarına katılıyorsunuz. Ancak küçük bir detay var, tüm bunlar gerçekten de gerçek zamanlı olarak yaşanıyor. Mesela filo inşası ya da filoların yıldız sistemleri arasında seyahat etmesi gerçekten de saatler alıyor. Bu arada oyuncular oyunu bıraksa bile olaylar gelişmeye devam ediyor. Yani bir kez kapıldınız mı, devamlı aklınızın bir köşesini işgal edecek bir oyun bu!

 

lord-of-the-rings-online

Lord of the Rings Online

Lord of the Rings Online, ilk çıktığı zamanlarda aylık abonelik modeliyle sunulan ama MMORPG piyasasındaki aşırı rekabete dayanamayarak F2P modeline geçen pek çok yapımdan biri. Fantezi dünyalarından hoşlanıyorsanız ancak World of Warcraft dışında sağlam bir seçenek arıyorsanız, bu oyuna bakmanızı tavsiye ederiz. Oyun içinde bazı çok özel eşyalar dışında parayla satılan pek fazla özellik yok. Yani ücretsiz bir oyuncu da rahatlıkla oyun dünyasının her köşesini rahatlıkla gezip dolaşabilir.

 

star-trek-online

Star Trek Online

MMORPG pazarında istediğini bulamayıp F2P iş modeline dönmüş iddialı yapımlardan biri de Star Trek Online. Star Trek evreninde kendi geminizin kaptanı olmak ve gerektiğinde gezegenlerde ekibinizle maceralara atılmak ister misiniz? İşte bu oyunda bunu yapabiliyorsunuz. İşin güzel tarafı, oyundaki The Foundry adlı görev editörü sayesinde kendi maceralarınızı da yaratabilir ve başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Bazı oyuncular bu editörü kullanarak orijinal Star Trek dizi ve filmlerindeki görevleri aynen oluşturuyorlar. Kullanıcı tarafından oluşturulmuş içeriği sevenler için bundan iyisini bulmak zor.

 

path-of-exile

Path of Exile

Diablo türünden kes-biç-ganimet topla tarzı bir aksiyon-RPG arıyorsanız, Path of Exile ilginizi çekebilir. Arabirimdeki mana ve sağlık kürelerinden tutun da 3D grafiklere kadar Diablo 3 ile büyük benzerlikler gösteren oyun, size 7 farklı karakter sınıfı ve bol bol yağmalanacak ganimet sunuyor. Her sınıfın sahip olduğu aşırı detaylı yetenek ağacı sayesinde çok farklı karakterler geliştirmek mümkün. Bu türden hoşlananlar için denenmesi gereken bir oyun.

 

heroes-and-generals

Heroes & Generals

Heroes and Generals aslında kendi içinde iki farklı oyun barındıran bir yapım. Eğer canınız bir İkinci Dünya Savaşı FPS’si oynamak isterse, o zaman savaş alanına bizzat giriyor ve Battlefield 1942 tadında çarpışmalar yaşıyorsunuz. Eğer kendinizi riske atmak yerine savaş alanını tepeden görmek ve sağa sola emir yağdırmak isterseniz, o zaman da RTS tadında tepeden görünen bir strateji olarak oynayabiliyorsunuz. Burada er iki taraf da önemli. Generaller doğru kaynakları harcamazsa, askerler kendilerini savaş alanında tanklar tarafından ezilirken bulabilir. Oyunun genel dengesi ve çarpışmaların gidişatı tamamen oyuncuların yeteneğine bağlı yani!