Anasayfa Haber Crytek, Homefront’u Sattı!

Crytek, Homefront’u Sattı!

homefront-the-revolution

Crytek UK tarafından geliştirilmekte olan Homefront, Deep Silver tarafından satın alındı.

Crytek’in dünyanın dört bir yanındaki bürolarından arka arkaya maaş alamadıkları için iş bırakanların haberleri gelirken, bir yeni gelişme de İngiltere şubesinden duyuldu. Crytek UK bürosunda uzun süredir maaş alamayan personel gruplar halinde iş bıraktığı için oyun geliştirme çalışmaları yavaşlamış, en son proje müdürünün istifasıyla da tamamen durmuştu.

Crytek UK bürosunda geliştirilmekte olan Homefront: The Revolution, Deep Silver tarafından yayınlanacaktı. Ancak zaten hayli uzamış olan geliştirme süreci, Crytek’in aylardır bitmeyen ekonomik sıkıntıları ve iş bırakmalar sonucunda tamamen durunca, oyuna hayli para bağlamış olan Deep Silver yöneticilerinin de sabrı taştı. Deep Silver yönetimi en sonunda parayı bastırıp Homefront’ın bütün yasal haklarını satın aldılar.

Homefront: The Revolution artık İngiltere’nin Nottingham kentinde bulunan Deep Silver Dambuster Studio tarafından geliştirilecek. Deep Silver yönetimi oyundan çok ümitli olduklarını ve bunun için satın aldıklarını söylüyorlar. Tabii bugüne dek yapılmış yatırımı çöpe atmak istememeleri de gayet doğal. Ancak Crytek UK personelinden Deep Silver Dambuster’a herhangi bir transfer yapılacak mı, orası henüz belli değil. Crytek UK ise elindeki yegane oyunun satılmasıyla işlevini tamamen yitirmiş ve atıl hale gelmiş oluyor.