Yıllara Göre Yılın Oyunları

2004 - GTA San Andreas: Özgürlüğün Şehrinde Kaotik Bir Macera

Rockstar North tarafından geliştirilen GTA San Andreas, oyun dünyasının klasikleri arasında yer alıyor. Özgür bir şehirde geçen kaotik bir macera, serbest dolaşım ve yoğun hikayesiyle oyunseverleri etkiledi.(not: 2004 için Half-Life 2 de olabilir)
desktop-wallpaper-gta-sa.jpg

2005 - Resident Evil 4: Korku ve Aksiyonun Zirvesi

Capcom imzası taşıyan Resident Evil 4, seriyi yeni bir boyuta taşıdı. Yenilikçi kamera açıları ve derin hikayesiyle korku ve aksiyon türlerini ustaca harmanladı.
resim1.jpg

2006 - The Elder Scrolls IV: Oblivion: Açık Dünya RPG Deneyimi

Bethesda Game Studios'un başyapıtı Oblivion, geniş özgürlük ve etkileşim imkanları sunan bir açık dünya RPG deneyimiydi. Görevler ve zengin hikaye, oyuncuları büyüledi.
apps.62046.14561494258435094.d6315fcc-92fc-49c5-ae5f-bcfe4b00d359.jpeg

2007 - BioShock: Distopik Bir Başyapıt

2K Games ve Irrational Games işbirliğiyle geliştirilen BioShock, Rapture adlı şehirde geçen distopik bir macera sunuyordu. Yaratıcı silah ve güç mekanikleri, oyunu diğerlerinden ayırıyordu.
Bioshock_kapak_medium.jpg

2008 - Grand Theft Auto IV: Özgür Dolaşım ve Yoğun Hikaye

Rockstar North tarafından geliştirilen GTA IV, Liberty City'de geçen yoğun bir hikayeyi oyunculara yaşatıyordu. Niko Bellic'in serüveni, serbestçe keşfedilebilen bir dünyayı sunuyordu.
gta-iv-lisans.jpg

2009 - Uncharted 2: Among Thieves: Hollywood Kalitesinde Bir Macera

Naughty Dog imzalı Uncharted 2, Nathan Drake'in maceralarını sinematik bir deneyimle buluşturdu. Hollywood tarzındaki sahneler ve aksiyon dolu oyun mekaniği, oyuncuları ekranlara kilitlemeyi başardı.
uncharted2-1639126191037.jpeg

2010 - Red Dead Redemption: Western Atmosferinde Büyüleyici Bir Deneyim

Rockstar San Diego tarafından geliştirilen Red Dead Redemption, Western temalı bir açık dünya macerasıydı. John Marston'ın hikayesi, oyuncuları etkileyici bir atmosferde sürükledi.
255px-Red_Dead_Redemption.jpg

2011 - The Elder Scrolls V: Skyrim: Büyülü Bir Dünyanın Kapıları Aralanıyor

Bethesda Game Studios'un efsanevi serisinin bir diğer şaheseri olan Skyrim, büyüleyici bir açık dünya sunuyordu. Ejderhaların hüküm sürdüğü bu epik dünyada, zengin yan görevler ve çeşitli karakter sınıfları oyuncuları derinlemesine bir maceraya davet ediyordu.
indir.jpeg

2012 - The Walking Dead: Season One: Kararlarınız Hayatta Kalma Şansını Belirliyor

Telltale Games tarafından geliştirilen bu oyun, zombi kıyameti sonrasında hayatta kalmaya çalışan bir grup insanın hikayesini anlatıyor. Kararlarınızın oyunun sonunu nasıl etkilediğini görmek, interaktif bir deneyim sunuyordu.
Walking Dead game.jpg

2013 - The Last of Us: Duygusal Bir Hayatta Kalma Mücadelesi

Naughty Dog'un bu şaheseri, post-apokaliptik bir dünyada Joel ve Ellie'nin etkileyici hikayesini anlatıyordu. Derinlemesine karakter gelişimi, atmosfer ve zorlu oyun mekaniği, The Last of Us'u unutulmaz kılan özelliklerdi.
The-Last-of-Us-Part-2_13.jpg

2014 - Dragon Age: Inquisition: Fantastik Bir Dünyanın Efendisi Olun

Bioware tarafından geliştirilen Dragon Age: Inquisition, Thedas adlı büyülü bir dünyada geçen bir hikaye sunuyordu. Epik hikaye, geniş dünya ve stratejik savaş mekanikleriyle oyunseverlere büyüleyici bir RPG deneyimi yaşatıyordu.
Dragon_AgeInquısıtıonKapakResmi.jpg

2015 - The Witcher 3: Wild Hunt: Geralt'ın Büyülü Dünyasında Keşfe Çıkın

CD Projekt tarafından geliştirilen bu oyun, Geralt of Rivia'nın devasa açık dünyasında geçen bir hikaye sunuyordu. Büyüleyici hikaye, zengin yan görevler ve etkileyici grafiklerle büyük bir beğeni kazandı.
artworks-Mnckgkyr334C1360-ZmjZQg-t500x500.jpg

2016 - Overwatch: Takım Oyununun Zirvesi

Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen bu çok oyunculu FPS, renkli karakterleri ve takım tabanlı oyun mekaniklerini bir araya getiriyordu. Eğlenceli atmosferi ve benzersiz kahraman yetenekleri, Overwatch'i öne çıkaran özelliklerdi.
Overwatch-2-scaled.jpg

2017 - The Legend of Zelda: Breath of the Wild: Hyrule Krallığı'nda Bir Destan

Nintendo'nun efsanevi serisi, Breath of the Wild ile yeni bir soluk kazandı. Açık dünya keşfi, yaratıcı bulmacalar ve etkileyici grafiklerle oyuncuları büyüledi.
The_Legend_of_Zelda_Breath_of_the_Wild.jpg

2018 - God of War: Mitolojik Bir Rönesans

Santa Monica Studio tarafından geliştirilen God of War, mitolojik hikayesi ve çığır açan kamera açısıyla dikkat çekti. Kratos'un babalık yolculuğu ve özgün savaş mekanikleri, oyunculara unutulmaz bir deneyim sundu.
indir (1).jpeg

2019 - Sekiro: Shadows Die Twice: Samurayların Dansı

FromSoftware tarafından geliştirilen bu zorlu aksiyon oyunu, Sengoku döneminde geçen bir hikaye sunuyordu. Zorlu dövüş mekanikleri, görsel estetik ve benzersiz oyun yapısıyla büyük takdir kazandı.
Sekiro_art.jpg

2020 - The Last of Us Part II: Derinlemesine Karakter Analizi

Naughty Dog'un devam oyunu, post-apokaliptik dünyada Ellie'nin mücadelesini anlatıyordu. Derinlemesine karakter analizi, mükemmel oyunculuk ve grafik kalitesiyle dikkat çekti.
The_Last_of_Us_Part_II_cover_art.png

2021 - It Takes Two: Eğlenceli Bir İki Kişilik Macera

Hazelight Studios'un eşsiz oyunu, iki karakterin birbirine bağlı macerasını konu alıyordu. Eğlenceli bulmacalar ve yaratıcı tasarımıyla dikkat çekti.
It-Takes-Two.jpg

2022 - Elden Ring: Mit ve Fantazi Harmanı

FromSoftware ve G.R.R. Martin işbirliğiyle geliştirilen bu açık dünya aksiyon RPG, zorlu dövüş mekanikleri ve zengin hikayesiyle oyuncuları kendine çekti. Gelişmiş grafikleri ve büyüleyici atmosferiyle öne çıktı.
indir (2).jpeg

Yorumlar

Liste hangi kaynağa göre hazırlandı o da söylenseydi iyiydi. 2014'den itibaren Game Awards başladığı için 2014 ve sonrasında Game Awards'u kaynak olarak kullanmışsınız lakin öncesinde neyi kaynak olarak kullandığınız belli değil. 2004'de GTA SA diyen kadar Half-Life 2 diyen de var, 2007'de Bioshock diyen kadar Call of Duty 4: Modern Warfare diyen de var, 2011'de Skyrim diyen kadar Portal 2 ve Arkham City diyen de var.
 
Liste hangi kaynağa göre hazırlandı o da söylenseydi iyiydi. 2014'den itibaren Game Awards başladığı için 2014 ve sonrasında Game Awards'u kaynak olarak kullanmışsınız lakin öncesinde neyi kaynak olarak kullandığınız belli değil. 2004'de GTA SA diyen kadar Half-Life 2 diyen de var, 2007'de Bioshock diyen kadar Call of Duty 4: Modern Warfare diyen de var, 2011'de Skyrim diyen kadar Portal 2 ve Arkham City diyen de var.
Verilen toplam ödül sayısına göre yaptım.
 
Cok iyi ile cok iyiyi kiyaslamanin anlami yok, hepsi yaslanmayan oyunlar zaten. Biri cok iyi biri iyi olsa neyse de.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
ahmetflixs
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
1.567
Yorumlar
28
Son güncelleme
Değerlendirme
3,00 yıldız 1 değerlendirme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

ahmetflixs adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı