Gümülcine'de Yenice Mahalle Camii Kundaklandı

Gümülcine'de Yenice Mahalle Azınlık İlkokulu ile aynı avluda bulunan Mahmud Ağa Camii bu gece sabaha karşı saat 04:30’da kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Camiyi ateşe verenler bir kaç yüz metre ötedeki Alankuyu Mescidi’ne zarar vererej soydaşlar tarafından dikilen fidan ağaçlarını testere ile kesilmişler.

Halk arasında Yenice Mahalle Camii olarak da bilinen Mahmud Ağa Camii'nin ateşe verildiğini mahalle ikamet eden ve işine gitmek için erken saatlerde kalkan bir soydaş tarafından fark edildi. Camiden kara dumanın yükseldiğini gören soydaş, camiye giderek müdahale etmek istedi ancak caminin kapılarının kilitli olması nedeni ile müdahalede yetersiz kaldı ve vakit kaybetmeden itfaiyeye haber verdi. İtfaiye olay yerine gelene kadar yangının büyüdü. Caminin giriş kısmına, içine ve çtısına büyük zarar verdi. İtfaiye ekibi tarafından södürülen yangın camiyi kullanılamaz hale getirdi.

Yanğına müdahale etmek için camiye giden soydaş, avlunun demir kapısının kilitli olmasına rağmen yana açılmış durumda olduğunu, camimin giriş kapısının ise kilitli olduğunu belirtti.

Mahmud Ağa Camiini kundaklayan kişiler sadece bir kaç yüz metrede bulanan Alankuyu Mescidi'ne de zarar vermek istemişler. Kimliği belirsiz kişiler mescidin doğu kısmında soydaşlar tarafından ekilen fidan ağaçları testere ile tek tek dibinden kesmişler. Bu yapılan iki saldırının kastı olduğu düşünülüyor.

Camine yangının çıktığını duyan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de olay yerine giderek yangını fark eden soydaşlardan bilgi aldı.

Müftü İbrahim Şerif daha sonra sabahın erken saatlerinde olay yerine giderek incelemelerde bulundu

FOTO%20CAMI.jpg

FORO%20CAMI.jpg

DSC_0966.JPG

DSC_0967.JPG

DSC_0968.JPG


Kaynak: Millet Gazetesi

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
hrn016
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
553
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

hrn016 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı