Ülkemizdeki Yaşam Koşulları

Gerek "Blog" için gerekse de "Konu Dışı" olarak değinmek istediğim bir nokta var : "Ülkemizdeki Yaşam Koşulları"

Öncelikle bu durumu şahsi olarak değerlendireceğim genel olarak sizlerin yorumlarını da elbette bekliyorum. Konuya giriş yapalım içinde bulunduğumuz hayat koşullarından bahsetmek istiyorum. Dün paylaşmış olduğum bir konu da LPG'ye yapılmış olan 5 kuruşluk zamdan bahsetmiştim. Bir çok arkadaşın sosyal medyada şu görüşte olduğunu gözlemledim : "Madem zam yapıldı o zaman toplu taşımalar kullanılsın."

Bu düşünceyi savunan arkadaşlara kısmen katılıyorum neden mi ? Nedeni şu; büyük metropol şehirlerde bir çoğumuz ulaşımın ne denli sorunlu olduğunu biliyor. Ben Ankara'da ikamet ediyorum ve tek kişiyim aracımla işime gidip geliyorum. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyebilirsiniz haklısınız da ancak kendi açınızdan. Otobüs kullanmaya kalkarsam ne oluyor bakalım : Sabah 7 de evden çıkış yapıyorum mesai saatim 09:00. Otobüs durağında 07:15'de olmuş oluyorum. Yaklaşık 1 saat araç beklemek zorunda kalıyorum çünkü toplu taşımayı seçen insanlar otobüs ya da dolmuşların ilk 3 durağında zaten araçları dolduruyorlar ben tahmini 10. duraktayım. 1 saat'in sonunda bindiğimi farz ediyorum basamaktayım ve kapıya yapışık bir vaziyetteyim. Bu araçların içerisinde malum kış ayındayız herkes soğuk diyerek cam açtırmıyor haklılar ama yolcuların içinde hasta olan insanlar da var onlarla da aynı havayı solumak zorunda kalıyoruz netice de hasta oluyoruz. Aynı serüveni akşam 1 buçuk saat bekleyerek yaşıyorum çünkü dönüş olarak 20. durak falan oluyor iş yerim hali ile akşam yine binemiyorum. Şimdi ben araba kullanmak ile hata mı ediyorum ? Takdir sizlerin..


Yukarıda verdiğim zam sadece bir örnekti ülkemizde alınan vergiler hepimizin malumu. Elimde olsa başka bir ülkede yaşayarak hem yaşam kalitemi arttırırdım (en azından vergi sorunu çekmeden rahat rahat geçinirdim ve bu ulaşım sorununu çekmeden rahatça işime gücüme giderdim toplu taşıma ile) hem de gelecek kaygısı çekmezdim. Bu sorunlardan sonra bir de "Yav insanlar neden ülkeyi terk ediyor ? Neden beyin göçü oluyor ?" derdine düşen bazı siyasi kişilere de bu mesajı verebilirdim. Tabii bu sadece bir sebebi daha çok nedenler var. Sizlerden de fikir bekliyorum :)

Yorumlar

Geçer bunlar. Şuan ülke ne geride ne ileride. Hızlanmaya her çalıştığımızda illa engel çıkıyor karşımıza.
 
Şu sıralarda hiç de geçecek gibi durmuyor. Ülkemiz bambaşka bir hal aldı hakkımızda hayırlısı.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
poyraz_42
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.014
Yorumlar
5
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı