Format kaç TL'ye atılmalı?

Sağa sola ismini duyur ya da kartvizit bastır bilgisayarına format attırmak isteyen sana ulaşsın kardeşim.

Bak ben sana harika bir tavsiye verdim, ne dükkan derdin var ne de dükkan kirası derdin var.
Dükkan kirasına gerek yok, elimizde zaten kendimize ait boş bir dükkan var. Orada açacağım bu dükkanı. Babamın kereste atölyesinin orada bir adet boş dükkan var (yine babama ait). Onunla konuştum, orada açacağım.
 
Kimi laptoplarda içini açmak için klavye sökmek lazım. Klavyeyi sökerken yamultan çok acemi var.
O tarz laptop'ları ilk başta yapmayacağım. Nispeten yeni laptop'larda arka kapak direkt çıkıyor, onu söküp doğrudan fana ulaşabiliyorsunuz.
 
O tarz laptop'ları ilk başta yapmayacağım. Nispeten yeni laptop'larda arka kapak direkt çıkıyor, onu söküp doğrudan fana ulaşabiliyorsunuz.
Madem bu kadar isteklisin. Bilgisayar bakımı ile işe başla. Daha sonra parça satışıydı tamiriydi vs. ilerletirsin işleri.
 
Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayar konusunda fena olmayan bir bilgiye sahibim. Donanım konusunda aşırı bilgili olmasam da yazılım konusuna epey bilgi sahibiyim. Bilgisayarlara da kendi kendime format atabiliyorum. Yaklaşık 8 yıla yakın bir süredir bilgisayarcıya format attırmadım. Hep kendim attım.

Ancak son yıllarda sadece kendi bilgisayarıma değil, tanıdıklarımın bilgisayarlarına da format atmaya başladım. Doğal olarak da onlardan belli bir ücret alıyorum.

Şimdi ise küçük bir bilgisayar dükkanı açıp format işini tam anlamıyla bir işe çevirmek istiyorum. Fakat ideal format ücreti kaç TL olmalı bilmiyorum. Ben şimdilik 300 TL gibi bir ücret belirledim fakat sizin de yorumlarınızı istiyorum.

Format atarken kendi belirlediğim bir prensip mevcut. Mesela ben asla KMSpico gibi virüslü yazılımları kullanmıyorum. Onun yerine temiz crack yöntemleri kullanıyorum. Ayrıca sürücü konusunda özel bir önem göstermekteyim. Ek olarak mümkün olduğunca kurduğum Windows sürümü eğer 10 veya 11 ise Microsoft 365 kurmaya özen gösteriyorum. Windows 7'de ise Office 2007/2010/2016 kuruyorum. Bütün bunları göz önünde bulundurup 300 TL bir ücret belirledim.

Sizce ideal format atma ücreti kaç TL olmalı?
Youtube ile bile format atılıyor.
Dikkat edin yeni nesil gelirse vmd yukleyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı