Uygun kasa hava akışı

Orcunsarı

Kilopat
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
298
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Corsair Spec Delta RGB model kasaya sahibim.

3 RGB fan önde 1 fan arkada. Ben uste 2tane fan alip 2'sini de havayi disari aticak sekilde monte edeceğim hava akisi nasil olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Akış önden ya da alttan serin hava alınır, bileşenlerin anakartın üzerinden geçer ve ısınır. Isınan hava yükselir ve yukarıdan ya da arkadan tahliye edilir. Eğer içeri alınan hava tahliye edilen hava kapasitesinin üzerindeyse ve doğru zamanda tahliye edilmezse ısınan hava bir müddet içeride kalacağı için bileşen ısısını olumsuz etkiler. İçeriye ne kadar hava veriliyorsa o kadar hava da tahliye edilmeli ki en sağlıklı dolaşım sağlanabilsin. 3 alış, 1 tahliye durumunda içeride hava bir müddet kalır. Yapacağım şey işe yarar yani.
 
Kasanız içerideki havayı dışarı yeteri kadar atamıyorsa iyi olur. Öndeki 3'lü içe hava verecek şekilde, üstteki 2'li ve egzoz fanı dışarı hava atacak şekilde ayarlayın. Ekran kartına yaramasa bile hiç yoktan diğer donanımların ısılarını düşürmeye yarayabilir.
 
Fakat şunu söylemek gerekirse yukarıdaki fanlardan kasanın ön tarafına yakın olan tarafı ben mühendislik hatası olarak görüyorum. Üstteki ve içeriye serin hava veren fanı işlevsiz duruma sokuyor. Bu yüzden kişisel tavsiyem üstteki ızgaralardan kasanın ön tarafına yakın olan kısma fan takılmaması yönünde. Ön, yukarı taraftaki fanın içeriye attığı havanın işlevini yerine getirebilmesi adına.
Benimde önde 2 tane 20mm fan var üstte ve arkadada egsoz fanı var ben bu üst kısıma bi tanede içeriye hava üflemesi için fan takcam
Yanlış yaparsın. Yukarıdaki ızgaralar egzoz için açılır, sıcak havanın dışa verilmesi için yani. Sen içeri hava vereyim derken ısınmış ve kasanın üstünde birikmiş havayı tekrar içeride dağıtırsın. Kasanın sıcaklığı şu ankine nazaran daha yüksek olur. Denemek bedava.
 

Geri
Yukarı