Bilgisayar yavaş açılıyor

TDSDoctor

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2018
Mesajlar
430
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayar açılırken siyah ekranda kalıyor ve yaklaşık olarak 30 saniye bekletiyor. Oyunlarda drop yiyorum. Bad sector taraması yaptım fakat karşılaşmadım. 300 GB boş yer var. Sizce bunların sebebi nedir?

Sistem özelliklerim: 1050 Ti G4560 8 GB RAM 7200 RPM HD (HDD çalışma saati 9200 saat).
 
Son düzenleme:
Sağlık ve hız testi yapın.


CrystalDiskMark'ın sürümü eski.
 
Ekran Görüntüsü (87).png
CrystalDiskMark sonuçlarım.
 
Virüs taraması yaptın mı?
Yavaş açılma sebebi başlangıçta çalışan uygulamalarla alakalı olabilir fakat oyunda drop yeme sebebinle ilgili yorum yapabilmek için anlık kullanımlarını ve sıcaklık değerlerini paylaşman lazım.

Virüs taraması yaptım sorun yok. Sıcaklıklar CPU ve GPU 70 dereceyi görmezler. Termal macun temizliyorum kasa içi temizliğini de yaptım.
 
Virüs taraması yaptım sorun yok. Sıcaklıklar CPU ve GPU 70 dereceyi görmezler. Termal macun temizliyorum kasa içi temizliğini de yaptım.

5400RPM bir HDD kullansan neyse diyeceğim fakat 7200RPM bir HDD kullanıyorsun. Drop sebebi HDD olamaz. Açılışın yavaş olma sebebi SSD kullanmaman. Eskiden yoktu şimdi var diyebilirsin fakat Windows her geçen gün gelişiyor ve haliyle sistemler yetersiz kalabiliyor.
Sisteme bir SSD al. İşletim sistemini içine atarsın HDD'ye de oyunları atarsın. Birbirlerinden bağımsız çalışacakları için sorun yaşamazsın.
Ben elimle daha hızlı yazarım o HDD'den. Helvasını hazırlayın.
Sonuçlar gayet iyi.
SSD değil karşındaki, HDD.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı