Kullanılmayan anakarttan tamir ücreti istiyorlar

Ogulcanzxx

Decapat
Katılım
30 Ekim 2020
Mesajlar
214
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, ben yaklaşık 6 ay önce bilgisayar parçaları toplamaya başlamıştım ve ilk olarak anakart almıştım. Bilgisayar parçalarını topladım ama 3 aydır kullanamıyorum. Anakart sorun çıkarıyor ve 3 kez garantiye yolladım. Şu an garantide ama onarıma devam edilebilmesi için tamir ücretine onay verilmesi gerekiyor. Gerekli bilgiler telefon veya mail olarak bilgilendirilecektir şeklinde yazıyor. Anakartım ASUS H310M-K R2 firma ASUS yani. Anakartı daha hiç kullanamadim. Ve benden onarım ücreti talep ediyorlar, şaka gibi. Ben para iadesi isteyeceğim ve aldığım zamanki ödediğim parayı isteyeceğim. İnternetten biraz araştırdım iade istediğim zaman kabul etmek zorundalarmış. Sizce bir sorun çıkarırlar mi sormak istedim. Daha kullanmadığım maldan nasıl tamir ücreti isterler anlamıyorum. Anakartın garantisini ben yemedim çünkü aldığımdan beri sorun yaşıyorum.
 
Aynen dediğinizi yapın buraya konu açmaya bile gerek yok. Maalesef firmalar bir enayi çıkar diye bu tarz yollara çok başvururlar en bilineni de ilamsız icra takibi açmak.
 
Ben değişim onayını 1 ayda zor aldırdım monitörüm ile alakalı. Hiç profesyonel değiller bazı konularda. Her durumda kullanıcıya suç atıyorlar, servis kayıt açarken de bilerek üründe çizik vb şeyler mevcut yazıyor. Vallahi sizi suçlayacaklar her ihtimal çağrı merkezini arayabilirsiniz fakat hepsi robot tek diyecekleri şey şu oluyor genellikle. Servisimiz öyle diyorsa haklıdır, kullanıcı kaynaklıdır yani siz yapmışsınızdır.

Allah sabır versin size ne diyeyim ben bulaştım bir kere 1 ay geçti. İade kağıdını almak içinde 10 takla attım, mail olarak göndermiyorlar hiçbir şekilde prosedürler gereği vs.

THH' ye başvurabilirsiniz fakat çok yoğun sanırsam ben kredi kartı aidatı için başvurmuştum neredeyse 1 ay olacak ses seda yok.
 
Klasik ASUS işte.

Ben EU servisine ulaştım kendilerine kanıtlar ile mail attım ve çalışanlarının yapmış oldukları olayları da anlattım. Bana inceleme başlatıldı dediler hala dönüş bekliyorum. Baya üzerinde durdular anlattıklarımın fotoğraf vs kanıt atınca adamlar bile şaşırdılar.
 
Ben eu servisine ulaştım kendilerine kanıtlar ile mail attım ve çalışanlarının yapmış oldukları olayları da anlattım. Bana inceleme başlatıldı dediler hala dönüş bekliyorum. Bayağı üzerinde durdular anlattıklarımın fotoğraf vs kanıt atınca adamlar bile şaşırdılar.

Zaten işin Türkiye kısmı sıkıntı.
 

Geri
Yukarı