İsrail'e Jet Yakıtı İhraç Ediyoruz

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Merhaba,

bugün ilginç bulduğum bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemiz yurt dışına Jet Yakıtı (Kerosen) ihraç eder konumda imiş. İhraç ettiğimiz ülkelerden biri de İsrail.

"Coca-Cola İsrail ordusuna yardım yapıyor" gibi yüzü astarı olmayan palavralar yerine ben doğrudan kaynak olmadıkça hiçbir bilgiye inanmamayı tercih ediyorum.

Bu bilgiyi edindiğim kaynak da Türkiye İstatistik Kurumu. Üstelik daha da güzeli, bu bilginin herkes tarafından erişilebilmesi.

Adım adım ilerleyelim.

  1. İlk olarak buradan Dış Ticaret İstatistikleri sayfasına giriyoruz: http://tuikapp.tuik.gov.tr/disticar...m1=25&param2=4&sitcrev=0&isicrev=0&sayac=5802
  2. Şimdi yıl kısmından 2014 seçiyoruz.
  3. HS12(GTIP) Bilgileri kısmından "Arama yapmak istiyorum" deyip arama kutucuğuna da "Kerosen" yazıyoruz. Kerosen, Jet yakıtı...
  4. "Tanımından" seçeneğini seçip ara diyoruz ve çıkan listeden "271019210000 Kerosen (jet yakıtı)" seçeneğini seçiyoruz.
  5. Ülke Bilgileri kısmından da Hepsini getir diyoruz ve 624. sıradan İsrail'i seçiyoruz.
  6. İhracat/İthalat Seçimi: İhracat
  7. Değer Seçimi: TL(Türk Lirası)
  8. Ve son olarak da rapor oluştur diyoruz. (Yeni pencerede açılacaktır. Engellenmişse izin verin)
İsrail Jet Yakıtı Kerosen.jpg


Ve sonuç:

Jet Yakıtı İhracatı.jpg


Lütfen konu altında siyasi tartışma yapmayalım. Bilgilendirme amaçlı bir konudur.
 
Geçen yine bardayız, bir arkadaş: "Bugün hangi ülkeyi çökertelim ?" diye sordu. Düşünüp İsrail' i yok etmeye karar verdik ve çöpe dökmek için birer "Coca Cola" söyledik. (Halkın büyük bir kısmının olaylara bakış açısı)

Ben insanlara gerçekleri anlatmaktan yoruldum. Eskiden "Çok param olsa tüm insanları bilinçlendirmeye çalışır, batıl inançları yok etmek için uğraşırım." diye düşünüyordum. Şimdi ise zengin ve nüfuslu birisi olsam kılımı kımıldatmam. Üzülerek söylüyorum ki canlılar arası besin piramidinin insanlar için geçerli olan versiyonu da mevcut.

En alt tabakayı oluşturan batıl inançlarının esiri olmuş, cahil ve sefalet içinde yaşayan insanlara sorsanız: "İşte ben Zeus' a tapıyorum ve onun isteklerini yerine getiriyorum, zenginler ise bunu yapmıyorlar üstelik süper bir hayatları var. Fakat ben öldükten sonra süper bir hayata kavuşacağım, zenginler ise yanacaklar. Bu sayede durum eşitlenecek." cevabını alırsınız. Tek bir sorum var, size de bu görüş biçimi zengin kesim tarafından; kendi yerlerini korumak için uydurulmuş bir yalan gibi gelmiyor mu ?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı