1 Hafta İçinde Neye Çalışmalıyım ?

Regalbeyin

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2013
Mesajlar
599
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
11. sınıfa gidiyorum sayısal öğrencisiyim ve 15 tatil gelince biraz dinlendim. Önümüzdeki 1 haftayı ders çalışarak geçirmeyi düşünüyorum. YGS anlatımları dershanede olacağından dolayı YGS değil de 11. sınıfın ilk döneminde eksik olan konularımı toparlamayı düşünüyorum. Bu sayede 2. dönem dershane sayesinde YGS çalışıp aynı zamanda 2. dönem günü gününe çalışıp 2. dönemi tamamen bitirmek istiyorum. Ancak 11. sınıfın ilk dönemini 7 gün içinde halledemem. Matematik, geometri, fizik ve kimya derslerinden 2'sini çalışmak istiyorum. En azından onları tamamen bitirip diğerlerini bir şekilde 2. dönemde azar azar çalışıp toparlamak istiyorum. Eksiklik bakımından fizik ve geometride diğer derslere göre daha fazla eksiğim. Fizik ve geometri mi çalışsam ?

Genel olarak amacım yaza geldiğimde YGS'i genel olarak kavramış ve 11. sınıfı da belli bir düzeyde bitirmiş olmak istiyorum. Yazın 10. sınıf ve YGS bakmak istiyorum. Tam olarak şu an ne yapmam lazım ve gelecekte yapacağım şeyler hakkında düşünüyorsunuz?
 
Şu an derse açsın git ders yap, ciddiyim ne bulursan çöz yap.
Herhangi bir şeyi ya da ne bulursam onu çözmek istemiyorum aslında. Yani şunu çözeyim işte şu ikisini falan dersem o zaman daha iyi olur. Aslında ders çalışmaya gerçekten açım ama bilgisayar bağımlılığım var o etkiliyor beni.
 
genel ygs denemesi alıp çözebilir eksiklerinin ne olduğunu görüp onlara çalışırsan etkili bir biçimde çalışmış olursun.
 
Bence şuan için ygs çalışma. Bu yaz tatilinde denemelerle falan çalışırsın. Bu 7 gün içinde ilk dönem ki bütün eksiklerini kapat. Eğer sayısal isen bütün sayısal derslerinde eksik olduğun yerlere çalış ve eksiklerini kapat ki ikinci dönem zorlanma.
 
Bence şuan için ygs çalışma. Bu yaz tatilinde denemelerle falan çalışırsın. Bu 7 gün içinde ilk dönem ki bütün eksiklerini kapat. Eğer sayısal isen bütün sayısal derslerinde eksik olduğun yerlere çalış ve eksiklerini kapat ki ikinci dönem zorlanma.
11.sınıfım diyor ygs çalışması lazım eksiklerini yaza kadar kapatıp erkenden lysyi halletmesi lazım
 
Bak eğer ygs konuları eksikse zaten gerisi gelmez 11.sınıf ve 10.sınıf konuları direkt olarak 9.sınıf tabanına bağlı bence başlarda 9.sınıf konularına genel olanlarına bak formülleri fln ezberle birkaç ygs testi çöz sonra 11.sınıfın konularına geç
 
YGS'de eksiğin varsa onu tamamla. Daha sonra LYS konularına çalış. Çünkü genelde insanlar YGS yi hallederler ama LYS konularını bitirmeye zamanları yetmeden sınav gelir. Sonra fazladan soru çözüp pekiştiremezler. Bu durumun olmamasını istiyorsan, bence ilk önce Ygs konuları üzerindeki eksikliklerini düzelt, tamamla. Daha sonra LYS konularına bak, bir güzel çalış. Yazın ortalarında veya başlamadan Ygs konuları üzerinde soru çözüp konuları daha rahat pekiştirirsin. Böylece Ygs sonrası Lys için konuların birçoğunu önceden hallettiğin için çok az bir kısım kalır. Bu kısımı da kısa sürede kapatıp 1 ay veya daha az süre için soru çözüp konularını pekiştirirsin.
Eğer Ygs'de çok fazla eksikliğin varsa Lys'de 10-11 konularını hallettiysen şimdiden Lys konularını öğren, hepsini. Zaten yaz başlamadan bitirirsin konuları. Yazın da Ygs konularını iyice çalışırsın. Süre yeter bence.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı