10.000-15.000 TL telefon önerisi

Bütçe
13000
Peki son olarak şunu söyleyeceğim. Genel olarak Samsung markası dışında bir öneri alamadım. Realme, Xiaomi gibi markaların ürünleri genelde tercih edilmiyor mu ? Nasıllardır ?
Gündelik kullanım için Samsung bu bütçede en iyisi sayılabilir. Oyun için genelde Xiaomi önerilir.
 
Tamamdır bakacağım hocam. Honor 90 hakkında ne düşünüyorsunuz? Onu da çokça gördüm.

Hocam Samsung tercih ederdim. Samsung fanı olduğum için değil, ne olduğu belli olmayan ufak çaplı markalar her zaman şaşmaz. 2senede donma kasma çökme başlar(bazı istisnalar vardır elbet)
 
Peki son olarak şunu söyleyeceğim. Genel olarak Samsung markası dışında bir öneri alamadım. Realme, Xiaomi gibi markaların ürünleri genelde tercih edilmiyor mu ? Nasıllardır ?
Samsung telefonu 5 yıl kullan fark etmezsin, xiaomi max 2 yıldan sonra kalas olmaya başlar. Ben a2 lite almıştım 3 yıl gitti ama daha ilk yıl dolunca yarı yarıya yavaşlamıştı, hadi benimki giriş seviyesiydi ama kardeşim daha yeni çıktığı dönem note 9 pro almıştı o da benzer biçimde 1 yıldan sonra yavaşlamaya başladı, 3 yıl oldu ama telefonu çok hantal. 2 yılı geçti s20 fe kullanıyorum zerre yavaşlama yok. Yine bir dönem babamda s3 mini vardı o da aşağı yukarı 5-6 yıl gidip bir sebeple bozulmuştu. Yani benim gördüğüm kadarıyla samsung varken diğer markalara bakmaya gerek yok. Bir dönem lg çok iyi telefon üretiyordu, lg samsunga kafa tutuyordu am artık o da piyasa da yok. Telefon işinde samsung varsa ekstra maceraya gerek yok. Bazıları amiral gemileri olarak bu markaların samsunga hatta apple a kafa tuttuğunu söylüyor ama o kadar parayı basıp amiral gemisi alacaksam neden samsung değil de diğer markaları alayım ki? Rus ruleti resmen.
 
Başlıkta belirttiğim bütçe aralığında bir telefon bakıyorum. Şarjı kısa sürede bitmesin istiyorum. Aldığımda senelerce kullanabileyim. Bir önceki telefonumu 2018 de aldım ve şimdi değiştiriyorum. Kısaca uzun süre kullanabileceğim bir şey istiyorum. Vatan Bilgisayar'da bir süredir gece indirimleri oluyor. Orada fiyatına göre güzel ürünler oluyor mu? Eğer olmuyorsa onun dışında önerilere de açığım.

Realme C55 al ben kullanıyorum tek sıkıntım çay içerken üzerine çay döktüm o günden beri şarjı hızlı bitiyor 2 saat gidiyor tek sıkıntı bu.
 
Şarjı kısa sürede bitmesin istiyorum.
Size önerim bunu istiyorsanız Exynoslu bir cihaz almayın. Exynos dediğimiz Samsung'un verimliliği düşük, bataryadan çok yiyen yıllardır düzeltemediği ısınan işlemcisi. Yeni yeni AMD ile bir şeyler yapmaya çalışsalar da hala o tarafta katedecek yolları var. AMD olmasa işi sıkıntıydı bunların orası da ayrı mesele. Sadede gelirsek; bu fiyat bandındaki Samsung cihazlar hem bataryaları kısa sürede bitiyor, hem de şarj hızları düşük. Üstelik kutudan adaptör ve kılıf da çıkmayınca ister istemez ekstra masraf çıkarıyor. Sosyalde bu A35 - A54 - S21 FE - S22 - S23 FE cihazlarından birini alıp bataryanın tez bitmesi sorununu yaşayan çok kullanıcı ve konu görebilirsiniz. Bunların bir çoğu servise gönderiyor, yapıp geri veriyorlar; aksine daha beter oluyor ve mahkemelik (tüketici hakem heyeti vs.) olunuyor. Samsung'un batarya fakiri Exynos işlemcili cihazlarına paranızı kaptırmayın, yazık edersiniz. Derseniz ki batarya önemli değil ben idare ederim; o halde S21 FE zorlayabilirsiniz, mümkün değilse A54.

Realme, Xiaomi gibi markaların ürünleri genelde tercih edilmiyor mu ? Nasıllardır ?
Realme 11 Pro var. Xiaomi'nin Poco X6 serisi var; ancak daha çok oyun kullanımına yönelik olduğundan size uymaz gibi. Redmi Note 13 serisi fiyat/performans değil, o yüzden önermem. Ayrıca bir de farklı tasarım, stock Android arayüz deneyimi sunan, Nothing Phone 1 modeli var.

Bana kalırsa (batarya önemliyse);
  • 1. önceliğiniz Honor 90 olsun.
  • 2. olarak Realme 11 Pro bakabilirsiniz.
  • Nothing Phone 1 de 3. alternatif olabilir.

Bonus olarak Oppo Türkiye'nin yakında satışta olacağını duyurduğu Reno 11 F 5G modelini inceleyebilirsiniz. Eğer 15.000 TL civarında gelirse mantıklı bir cihaz.

Genel olarak bu şekilde. Son olarak içinize sinmesi açısından; alacağınız telefonu mağazadan beğenip mümkünse internetten güvenilir satıcılardan daha uyguna bulabilirseniz alın derim. Tercih sizin. İyi sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı