10 saat çalışmaya nasıl alışılır?

Parasına değiyorsa ister istemez alışıyorsunuz. Ben yazları belli günlerde 2-3 vardiyalı garsonluk yaparak sağlam para döndürüyordum. Ondan dolayı çalıştığım saati takmıyordum.

Parasına değmiyorsa başka bir işe yönelmeye bakın.
 
Bu alışkanlıklara göre değişiyor hocam. Ben normalde de kendimi bildim bileli gece insanıyım, genelde geceleri oturup gündüzleri yatardım. O sebeple benim için özellikle mental anlamda pek sıkıntı yaratmadı. Sadece uyku konusunda biraz problem yaratıyor. Bazen kafamı yastıktan kaldıramadığım durumlar da olabiliyor. Ha bir de sosyal hayat neredeyse yok diyebilirim, mesai yapmasan bile. Çünkü gündüz genellikle uyuyorsun. Sürekli gündüz uyuduğun için daha fazla uyku ihtiyacı hissedebiliyorsun.

Bu da normal, çünkü insan doğasına ters. Melatonin diye bir hormon var, uyku durumlarını düzenleyen. O mesela sadece akşamdan sonra, gece karanlığında salgılanmaya başlıyor ve sabahın ilk ışıklarında ise salgılanmayı kesiyor. Ama gece vardiyası çalıştığında bunun tam tersi. Tam uyku hormonunun salgılandığı sıralarda sen çoktan uyanıp işinde gücünde oluyorsun 🤣 Umarım anlatabilmişimdir bu ters durumu.

Gece uykusuna önem veriyorsan, ve geçmişten gelen de bir alışıklığın yoksa önermiyorum. Çünkü mentalini de olumsuz yönde etkileyebilir. Ama dediğim gibi, bu tamamen ne kadar gece insanı olduğun, ve buna ne kadar alıştığınla alâkalı bir durum.
Teşekkür ediyorum hocam bunun için bir konu da açmıştım fakat burada ki bilgiler de yardımcı oldu. Ne işle meşguldünüz?
 

Geri
Yukarı