1000-1200 TL arası bütçeye router önerisi

Hatırlamıyorum tam. Infinity bir şeydi. Doscis mi ne kullanıyordu. Tam hatırlayamadım. Dediğiniz büyük ihtimal baktım şimdi
Netmaster Infinity büyük ihtimal. Bu modemin wifi si gerçekten çok kötüdür. Performanslı, verimli çalışmaz. Router ilk tercihiniz olmalı bence. Router ı kablolu bağlayıp kablosuz ve kablolu dağıtımı sorunsuz yapabilirsiniz. Bağlantı yapacağınız yer çok uzaksa powerline o zaman deneyebilirsiniz. Normal mesafelerde ise router sorununuzu çözecektir.
 
Netmaster Infinity büyük ihtimal. Bu modemin Wi-Fi'si gerçekten çok kötüdür. Performanslı, verimli çalışmaz. Router ilk tercihiniz olmalı bence. Router ı kablolu bağlayıp kablosuz ve kablolu dağıtımı sorunsuz yapabilirsiniz. Bağlantı yapacağınız yer çok uzaksa PowerLine o zaman deneyebilirsiniz. Normal mesafelerde ise router sorununuzu çözecektir.

Ev 2 oda 1 salon. Yani sorun çıkmamalı herhalde. Tuvalette çeksin yeter. Tuvalatte saatlerce oturup roman okumayı seviyorum.
 
Illa kablo bağlamak mı lazım.
Evet. Modemin wifi si üzerinden bağlamanız birşeyi değiştirmeyecektir. Wifi gücü tam gösterse bile hız düşüklüğü yaşarsınız. Wifi de olacak bir düşüklük güçlendiriciye de etki yapacak ve sürekli kesilme kopma olacak. Modeme kablolu router bağlayıp herşeyi router üzerinden yapmanız en sağlıklısı. Powerline da alsanız yine kablolu bağlantı şart ondada.
 
Evet. Modemin Wi-Fi'si üzerinden bağlamanız bir şeyi değiştirmeyecektir. Wi-Fi gücü tam gösterse bile hız düşüklüğü yaşarsınız. Wi-Fi'de olacak bir düşüklük güçlendiriciye de etki yapacak ve sürekli kesilme kopma olacak. Modeme kablolu router bağlayıp her şeyi router üzerinden yapmanız en sağlıklısı. PowerLine da alsanız yine kablolu bağlantı şart onda da.

Zor olacak gibi şu an ama halledilir. Teşekkürler.
 
Sorunun kaynağı şuan kullandığınız modem, diğer arkadaşlar da demiş zaten yapmanız gereken AP (access point) oluşturmak. Bağlantısı kablolu olacak sonra o cihaz interneti kablosuz dağıtacak, diğer türlü kablosuz olursa o zayıf sinyali yükseltemezler çünkü kaynaktan öyle çıkıyor. Sizin yerinizde olsam evde modem varsa veya elinizdeki tplinkte ap özelliği varsa onu denerim tabi kablo da lazım, bir oda ötesine koysanız minimum 10-15 mt lazım fiyatıda 150-200 arası değişiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı