2.500 TL NVMe PCI-e M.2 1TB ve üstü SSD önerisi

Bütçe
2500
Oyun içinde veri içinde gayet iyidir piyasadaki en iyi SSD'lerden.
Güzel hocam eyw. Peki sizce HDD alınır mı?
Bu harici bir model?


Yada direkt bunu alıp geçeceğim. 2. bir M2 SSD'ye gerek var mı şimdi anlayamadım?


@Cicenes35
@ŞenolGüneş
 
Son düzenleme:
Tam olarak ne yapacaksınız içine mesela OS mu kuracaksınız yoksa sadece yedek veriler için mi?
Hocam benim işletim sistemi şu M2 SSD' ye kurulu PNY bunun dışında ben sadece dediğiniz gibi resim video ve tabi ki de oyun depolamak için kullanacağım Steam ve Epik Games gibi platformlarda kütüphanemde olan oyunları çalıştıracağım.

Bu HDD'lerden hangisi bu işimi daha kullanışlı hale getirir ve ayrıca 2.000tl bütçe ayırmışken hemen 1TB M2 SSD almak yerine kapasiteyi arttırıp 2TB bir HDD modeli düşündüm. Bilmiyorum siz ne düşünürsünüz önerileriniz var mıdır?
 
Hocam benim işletim sistemi şu M.2 SSD'ye kurulu PNY bunun dışında ben sadece dediğiniz gibi resim video ve tabii ki de oyun depolamak için kullanacağım Steam ve epik Games gibi platformlarda kütüphanemde olan oyunları çalıştıracağım.

Bu HDD'lerden hangisi bu işimi daha kullanışlı hale getirir ve ayrıca 2.000TL bütçe ayırmışken hemen 1TB M.2 SSD almak yerine kapasiteyi arttırıp 2TB bir HDD modeli düşündüm. Bilmiyorum siz ne düşünürsünüz önerileriniz var mıdır?

Oyunların daha hızlı açılması için ve takılma olmaması için SSD en iyisidir her zaman ve hatta eğer ki onun dışında program kuracaksanız her zaman SSD daha iyidir. HDD ise okuma yazma hızı düşük olduğu için yavaş açılır oyunları oynarken takılma olabilir. Eğer ki aşırı dolu verileriniz varsa HDD alabilirsiniz ama verileriniz aman aman değilse ve hızlı olmasını istiyorsanız SSD daha iyidir.
 

HDD = kanser olmak. Hem SSD hem de HDD kullanıyorum. Bazı oyunlarım HDD`de, o oyunları açmaya çalışırken kanser oluyorum. Ha şimdi yüklendi ha şimdi açılacak derken SSD`ye nazaran çok daha uzun süreler geçiyor. Aynı şey OS için de geçerli. Açılış hızı bakımından olsun, Windows`dan örnek vermek gerekirse dosya gezginini açma hızı bakımından olsun baya bir fark yaratıyor. 2 TB HDD yerine 1 TB SSD çok daha iyi olacaktır. Bence HDD işini çok fazla veri depolamıyorsanız gözden çıkartın.
 
@Cicenes35 ve @ŞenolGüneş Ayrı ayrı teşekkür ederim.

Peki şu aşağıdaki M2 SSD'lerden hangisini önereceksiniz?
Varsa bildiğiniz muadil bir SSD düşünürüm 1TB.

Onun dışında sistemimin kurulu olduğu bu M2 SSD hakkındaki düşüncelerinizi de merak etmekteyim.

Sistemimin kurulu olduğu SSD: PNY

M2 SSD'ler:

1-) https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09NRZ6LPY/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

2-) Amazon.com.tr

3-) https://www.hepsiburada.com/kioxia-...10z001tg8-p-HBCV00005D55JR?magaza=Hepsiburada

4-) ?
 

Geri
Yukarı