2. el Quest 2 alırken nelere dikkat edilmeli?

lMirac

Femtopat
Katılım
1 Ekim 2023
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hocalarım öncelikle Quest 2 almaya karar verdim. Benim 8.500 bütçem var (normalde 8.000 ama 500 daha ekleyebilirim). İkinci el uyguna 8-9k arasi gözlükler buldum, satıcıları vesaire araştırdım 3 veya 4 tane iyi ilan var. Benim sormak istediğim birkaç soru var:

Alırken lens, batarya ve joystick drifti dışında neleri kontrol etmeliyim ve nasıl kontrol etmeliyim? (Az önce sandıklarımı da nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum.)

Aklımda bir sürü soru vardı ama yazarken unuttum. Asıl soracağım şey alırken nelere dikkat etmeliyim? Onları listelerseniz çok sevinirim. :) <3

Teşekkür ederim.
 
Lenslere dikkatlice bakın. Yanlardaki hoparlör kısımlarını söküp içine bakın bir erime veya kırılma var mı yok mu diye. Hoparlörleri ve mikrofonları da kontrol edin. Onun dışında gözlüğü takıp ölü piksel testi yapın. Youtube veya tarayıcıdan yapabilirsiniz. Joystickleri de zten bu şekilde test etmiş olacaksınız.

En önemlisi lensler (cam) ve ölü piksel olup olmaması.
 
Lenslere dikkatlice bakın. Yanlardaki hoparlör kısımlarını söküp içine bakın bir erime veya kırılma var mı yok mu diye. Hoparlörleri ve mikrofonları da kontrol edin. Onun dışında gözlüğü takıp ölü piksel testi yapın. YouTube veya tarayıcıdan yapabilirsiniz. Joystickleri de Z'ten bu şekilde test etmiş olacaksınız.

En önemlisi lensler (cam) ve ölü piksel olup olmaması.

Hocam hoparlör kısmını biraz daha detaylı anlatır mısınız? Bir de baska yapmam gereken bir şey var mı? Son olarak da gözlükle birlikte yaninda neler verilmesi gerek?
 
@lMirac Hoparlörlerin bulunduğu yer aslında kafa başlığının bağlantı noktası. Ora bazen sök tak yaparken kırılabiliyor veya çatlayabiliyor. Buna dikkat etmeniz lazım. Orada bir oynama varsa büyük problem olur sizin için uzun vadede. Kutu içeriği aklımda değil tamamen ama şarj başlığı ve kablosu olması gerek. Başka bir şeyi hatırlamıyorum.
 
1. Gözlükte veya kollarında herhangi bir çizik veya kırık var mı kontrol edin.
2. Lenslerde bir çizik var mı kontrol edin.
3. Kollarda stick drift var mı kontrol edin.
4. Cihazda ölü piksel var mı kontrol edin.
5. Kutu içeriklerinin tam olup olmadığını kontrol edin.(Olması gerekenler: Gözlük boşluk bırakıcısı aparatı, vr başlık, kollar, aktarım kablosu.)
6. Hoparlör ve mikrafonun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
7. Vr başlığın ve kolların batarya durumunu kontrol edin.

Bunlar dışında ekstra kontrol etmeniz gereken bir şey yok gibi duruyor. Bende quest 2 sahibiyim. Kafanıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz.
 
1. gözlükte veya kollarında herhangi bir çizik veya kırık var mı kontrol edin.
2. lenslerde bir çizik var mı kontrol edin.
3. kollarda stick drift var mı kontrol edin.
4. cihazda ölü piksel var mı kontrol edin.
5. kutu içeriklerinin tam olup olmadığını kontrol edin.(olması gerekenler: Gözlük boşluk bırakıcısı aparatı, VR başlık, kollar, aktarım kablosu.)
6. hoparlör ve mikrofonun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
7. VR başlığın ve kolların batarya durumunu kontrol edin.

Bunlar dışında ekstra kontrol etmeniz gereken bir şey yok gibi duruyor. Bende Quest 2 sahibiyim. Kafanıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz.

Hocam öncelikle günaydın. Benim tek sorum bunları nasıl test edeceğim. Mesela 1,2,3 ve 5'i kontrol ettim ölü piksel testi ve batarya testini nasıl kontrol ederim.
 
Hocam öncelikle günaydın. Benim tek sorum bunları nasıl test edeceğim. Mesela 1,2,3 ve 5'i kontrol ettim ölü piksel testi ve batarya testini nasıl kontrol ederim.
Günaydın. Ölü pikseli zaten gözlüğü taktığınızda oyuna girdiğiniz zaman etrafa baktığınızda fark ediyorsunuz. Ekranda olmaması gereken yerlerde siyah noktalar oluyor. Batarya konusunda ise Quest 2 nin şarjı ortalama 2 saat gidiyor. Quest in şarjını fulleyin ve şarjı bitene kadar oyun oynayın. Şarjı bittiğinde kaç saat ekran süresi aldığınızda bakın 2 saat veya üstüyse sorun yoktur ama altındaysa batarya sıkıntılı olabilir. (Oyundan oyunada değişir tabii ki ama böyle bir sorununuz olursa bana yazabilirsiniz tekrardan.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı