2015.03.20 Güneş Tutulması

BrainHacker

Kilopat
Katılım
8 Eylül 2014
Mesajlar
839
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Königswinter
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Profesyonel Talebe
Merhaba arkadaşlar. Güneş tutulması ile ilgili şeyler duydum yakın zaman için. Bende bakayım dedim. Trabzon için yarın saat 12.18 civarında Ay Güneş'in yarısından biraz daha azını kapatacak şekilde önüne geçecek. Diğer iller için deişir mi bilemem. Yarın yanımda teleskop ile dolaşacağım. Resim çekebilirsem buraya yollarım. Unutmayın saat 12.18 civarı. Öğrenciler! Öğle tatiline rastlıyor. Eğer bir teleskobunuz yoksa Güneşi azda olsa görmek için bir cam parçasını alıp mum ateşi ile islendirin. Siyahlaşsın. Sonra Güneşe bakın. (Gözünüze zarar verirseniz sorumluluk kabul etmiyorum :) )

Düzenlenen bilgi: Ay tam olarak Güneş'in önüne geçmeyecek yarısından biraz daha azını kapatacak.

Tahmini bilgi: Güneş ve Ay'ın aynı hizaya gelmesi sonucu oluşabilecek çekim gücü farklılıklarından dolayı deprem olabilir.

NOT: Bilgileri herhangi bir siteden almadım. Tamamen bana ait ve kesinliği yok. Ki kesin olacağını inanıyorum (Deprem hariç).
 
Son düzenleme:
Su şişesi kapağı ile bile görebilirsiniz bu olayı, ben önceki tutulmada o şekilde bakmıştım.
 
Bizde güneş yoktu ya. :D Hiçbir şey olmadı diyebilirim.
 
Edirne'de 2005 yılıydı galiba o gün sınıftaki herkes disket almıştı 2'şer tane kırtasiyeden en net ozaman görmüştüm artık görmesemde olur gerçekten o anı yaşamak güzel hala hatırlıyorum hayal meyal :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı