2020 R25 ile başlanır mı?

Katılım
4 Haziran 2017
Mesajlar
263
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Beyler R25 2020 ile motora başlamayı düşünüyorum.
Aranızda bazıları diyecektir 250CC ile başlanırmı gibi şeyler söyleyip 250'lik bir motoru R1 gibi görenler olacaktır onları es geçiyorum.
Elimin ayarına güveniyorum o kadar gaza köklenen biri değilim (rodaj bitmeden).Kısaca sizden istediğim şey R25 kullanan abilerim kardeşlerim motor nasıl memnun musunuz gidişi kalkışı nasıl servisle alakalı bir sıkıntı yaşadınız mı bakımlar ne kadar tuttu anlatırsanız sevinirim.
Saygılarımla.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Motor kullanmıyorum araba kullanıyorum ama sana diyebileceğim tek şey 250CC başlangıç motoru olur aşırı büyük bir hacim değil papağan gibi tekrarlayan başlangıç motoru 125CC olur diyenlere kulak asma evet 125CCden daha hızlı ancak şunu da unutma hızlı olduğu için bir anlık hevesle gaz açarsın viraja gelince sonu hüsran olur. R25 çift silindir olduğu için düşük devirlerde torku daha düşük tek silindir 250CC motorlara göre bildiğim kadarıyla o nedenle sıkıntı yaşamazsın ama oturuş pozisyonunun biraz fazla yatık ve rahatsız olduğunu duymuştum inceleme videolarında.
 
Kardeşim sen kendine güvenebilirsin ama sadece kendine güvenmekle iş bitmiyor. Eğer motto akademi gibi ya da yamaha, hondanin kursları gibi kaliteli işinin ehli hocalardan kurs alırsan kullanabilirsin bence...

Zaten o tarz yerlerde eğitim alıp iyice alışıp öyle motora başlayacağım zaten büyük ihtimal orada 600'lük motor sürdürüyorlarmış 600CC ye elim alışırsa 250CC çok kolay sürerim.
Motor kullanmıyorum araba kullanıyorum ama sana diyebileceğim tek şey 250CC başlangıç motoru olur aşırı büyük bir hacim değil papağan gibi tekrarlayan başlangıç motoru 125CC olur diyenlere kulak asma evet 125ccden daha hızlı ancak şunu da unutma hızlı olduğu için bir anlık hevesle gaz açarsın viraja gelince sonu hüsran olur. R25 çift silindir olduğu için düşük devirlerde torku daha düşük tek silindir 250CC motorlara göre bildiğim kadarıyla o nedenle sıkıntı yaşamazsın ama oturuş pozisyonunun biraz fazla yatık ve rahatsız olduğunu duymuştum inceleme videolarında.

Zaten yatık oturuş pozisyonu tam benlik hatta zamanında bisiklet sürerken de bir şekilde ayarlamıştım yatık sürüyordum 🤣
Viraj konusuna gelecek olursak zaten bisikletle viraj yatmış biri olarak söylüyorum virajda sıkıntı yaşamam dengem gerçekten çok iyi. Bisikletten tecrübe kazandım bayağı.
Bisikletle viraj yatmış derken bayağı yüksek süratle pedalları yere sürtecek kadar yatmıştım.
 
Motoru düşürdüğünde masrafını karşılayabilecek kadar zenginsen, gayette başlanır.
Çünkü; emin ol düşüreceksin.

Merak etme dostum motor zaten fabrika çıkışlı sliderlarla geliyor grenaja zarar vermez zaten motoru alır almaz aks koruması egzoz koruması gidon koruması ne var ne yok taktıracağım 👍
 
Merak etme dostum motor zaten fabrika çıkışlı sliderlarla geliyor grenaja zarar vermez zaten motoru alır almaz aks koruması egzoz koruması gidon koruması ne var ne yok taktıracağım 👍

O korumalar motoru ancak durduğu yerde düşürürsen veya 5-10km hızlarda devirirsen işe yarıyor yalnız. Bu kadar bel bağlama onlara :)
 
Burda herkes ayrı birşey söylemiş bende 2 kelam edeyim kendi deneyimlerimle motorda 50 100 200 500 kaçla başladığın önemli değil önemli olan kurallara uyabiliyormusun 50 ile gidilmesi gereken yollarda 50 ile gedersen emin ol hepsi ayni ama apaçilik yapacak olursan dizim deysin kafam sürtsün dersen elbet birgün başka yerlerinde sürter. R25 güzel motor parasının hakkını fazlasıyla verir düzgün kullanırsan sadece bakımları için gidersin servise haricinde gitmezsin. Yukarıda abc akademi diye yazmışlar bence bunlarda hikaye bisiklete binerken eğitim aldınız mı hiç ? Araba ehliyetini aldıktan sonra kursa gittinizmi hiç ? Bu işlerde en iyi yöntem yavaş yavaş zamanla öğrenmektir ben hiç bir kursa gitmedim çok şükür 4 yıldır motor sürerim hic bir sorun yaşamadim insanlık hali tabiki ayaklığı açmadığım için düşürdüğüm oldu ama arabaya tıra arka koltuğa camdan girmişliğim olmadı, bunun en büyük sebebide şehir içi hız sınırlarını aşmamaya özen gösterdim gazı açmadan önce herhangi tehlikede nasıl bir reaksiyon göstericem onu düşündüm otobana girdim motor kaç yapıyorsa onu yaptim tabiki tüm giysilerimde tamdı bunu yaparken uzun lafın kısası trafik kiralları boşuna konulmuyor uyduğun sürecede için rahat olsun.
Motorumda r25 yakıt olarak kendi segmentindekilere göre 1 tık(3.5-5) fazla yakar tabi 1 tık(180) fazla gider keyiflidir büyük motor aratmaz genellikle bazende yakıt konusu kendi segmenti bakımından can sıkar ama sonuç olarak seni mutlu eder. Hani ömürlük binilir derler ya bu motor racing seven adam için o motor diyebilirim. Övüyormuş gibi oldum motoru ama yaşadığım tecrübeler bu şekilde 125cc alacağım deseydiniz CBR 125 derdim çünkü yakıtı 10 numara bir motor görseli olsun fiyatına göre en makulu diyebilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı