2133 MHz vs 2400 MHz RAM

Oyun performansına etkisi yok denecek kadar azdır. Sadece veriyi hızlı getirir fakat FPS'ye katkısı pek yoktur. Çünkü FPS'de ön planda olan asıl olay grafiksel çizimler ve sahnelemelerdir. Fiziksel bellek deneyimi isteyen uygulamalarda fark açılacaktır. Örneğin çizim ve mühendislik yazılımında fiziksel bellek frekansı çok işe yarıyor.

Darboğaz nedir ? Tüm detaylar burada

Konudaki 3. fotoğraf oldukça kafa karıştırıcı ve tartışmaya açık bir görsel. Bunu forumda çokça tartıştık fakat ben yinede FPS değerlerinin fake olduğunun kanaatindeyim.
 
Son düzenleme:
RAM'lerin MHZ'lerinin farklarını, APU ve Render'da hissedersiniz. En iyisi, anakartın desteklediği en fazla MHZ ne ise ona göre RAM takmak.
 
Son düzenleme:
Aksine RAM hızlarının farkı APU ve Renderda hissedilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
RAM'lerin MHZ'lerinin farklarını, APU ve Render'da hissetmezsiniz. En iyisi, anakartın desteklediği en fazla MHZ ne ise ona göre RAM takmak.
Gönderini beğendim ama hissedersin diye okudum :) APU'larda bellek frekansı ne kadar yüksek ise performans o kadar artıyor. Renderde durum pek öyle olmasa da fark elbette var.
 
Bana diyecek bir şey kalmadı...

Hocalarım ne dediyse o :penguen:
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı