240mm sıvı soğutma sistem boşta 65 derecede çalışıyor

işlemcin ne?
işlemcini google 'a yaz yanına voltage down yaz youtube 'den izle nasıl yapıldığını bios 'dan Cpu voltajını kısman lazım bende 5950x var 1.2 voltaja override yaptım mis gibi şuan oyundan yeni çıktım 50 derece oyunlarda maximum 68-69 derece o da işe yaramazsa soğutucunu değiş yada hala garantisi varsa garantiye gönder. Birde kasan nasıl egsoz fanı var mı? Yoksa hemen tak çok fark ediyor. Kasayı yerde tutma masaüstünde olsun etrafı açık olsun. Arkasını kabloların olduğu yeri duvara dayama en az 15 cm mesafe olsun. Valla benden bu kadar. Sana yapılabilecek herşeyi anlattım. Birde boşta iken o voltajın öyle pik yapmasını izlemek için ctrl + shift + esc 'ye bas ordan Cpu 'yu izle bence sorun windows 'da boşta iken %100 de kullanıyor onu birşey yani işlemcin boşta iken %100 oluyor. Bunu da nasıl çözersin temiz bir kurulum yap windows 11 'in en son sürümü 23H2 'yi kur. Sonra daha önce kurduğun programları sistemi izleyerek kur. Yine aynı olursa en son kurduğun programı kaldır ve bir daha kurma. Çünkü buna bir programın da sebep olabilme ihtimalide var.

Aynen tahmin ettiğim gibi koyduğun resmi inceledim işlemcin %100'de çalışıyor. Ordan hangi uygulamanın bu kadar işlemciyi tükettiğini de görebilirsin aslında. O uygulamayı bul sonra yukarda görevi sonlandır de düzelmesi lazım. Sonra da o programı komple sil ve kurtul ondan.
Durumlar bundan ibaret, kasamın duruşu ve konumu böyle. Id-Coolıng SE-214-XT sipariş ettim, bugün onu taktıracağım. Dediğiniz gibi kasanın arkasında boşluk olması için yan tarafa çevireceğim.


Bu soğutucuyu aldım, yük altında 53 dereceyi geçmiyor, boşta ise 37 ila 41 derece arasında gidip geliyor. Sorun GameBooster'ın sıvı soğutucusundaymış arkadaşlar, almayın aldırtmayın.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_48.png
    Screenshot_48.png
    75 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_49.png
    Screenshot_49.png
    49 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_50.png
    Screenshot_50.png
    54,2 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_51.png
    Screenshot_51.png
    522,2 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_52.png
    Screenshot_52.png
    518 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı