2K monitör için ekran kartı tavsiyesi

Hocam peki ti ve düz 4060 arasındaki fark nedir? Yüksek gpu performansı isteyen oyunları oynayan oyuncular mı 4060 ti'ı tercih ediyor? Benim gibi az oyun oynayan birisi için 4060 yeterli midir?
Tabi 4060 Ti daha güçlü bir kart, daha fazla performans istiyorsan elbette daha güçlü bir kart alman gerekiyor ta ki 4090'a kadar varıyor o iş. Mesela AAA denilen yoğun GPU kullanan oyunlar oynuyorsan hele de 2K'da 4060 Ti'nin altına düşmemek gerekiyor en sağlıklısı da 4070 olur. Ama çok fazla oyun oynamam sadece görüntü alayım, ufak tefek render işim var onu halledeyim arada da küçük oyunlari oynatsin dersen 4060 yeter de artar da. Gidip 30 serisi Nvida kartlara para verme 13-14 bin, o fiyatlar etmez de zaten. 30 serisi düşük bütçede ikinci el alınır en fazla artık, sıfır istiyorsan 40 serisi almak mantıklı. 13-14 bin'e güzel bir kart alayım dersen RX 7700 XT bakabilirsin, 4060'tan 4060 Ti'den daha güzel bir kart VRAM avantajı da var hem. Render performanslarına dair incelemeleri izle seni tatmin edecek gibiyse RX 7700 XT al yoksa 10K civarına 4060 alınabilir.

Tabi 4060 Ti daha güçlü bir kart, daha fazla performans istiyorsan elbette daha güçlü bir kart alman gerekiyor ta ki 4090'a kadar varıyor o iş. Mesela AAA denilen yoğun GPU kullanan oyunlar oynuyorsan hele de 2K'da 4060 Ti'nin altına düşmemek gerekiyor en sağlıklısı da 4070 olur. Ama çok fazla oyun oynamam sadece görüntü alayım, ufak tefek render işim var onu halledeyim arada da küçük oyunlari oynatsin dersen 4060 yeter de artar da. Gidip 30 serisi Nvida kartlara para verme 13-14 bin, o fiyatlar etmez de zaten. 30 serisi düşük bütçede ikinci el alınır en fazla artık, sıfır istiyorsan 40 serisi almak mantıklı. 13-14 bin'e güzel bir kart alayım dersen RX 7700 XT bakabilirsin, 4060'tan 4060 Ti'den daha güzel bir kart VRAM avantajı da var hem. Render performanslarına dair incelemeleri izle seni tatmin edecek gibiyse RX 7700 XT al yoksa 10K civarına 4060 alınabilir.
Hocam peki 4060 için link iletme şansınız var mı? Çok bilmediğim için, bir giriyorum ti yazanlarla aynı fiyatla karşılaşıyorum. 10k civarına bir şey işimi hayli hayli görecekse çok mutlu olurum, dediğim gibi max oynayacağım oyun little nightmares o da senede 1 :)

4060 için bildiğiniz bir yerden uygun, ya da model olarak gigabyte vs, şunu al dediğiniz bir 4060 varsa çok sevinirim. Cansın

Hocam peki 4060 için link iletme şansınız var mı? Çok bilmediğim için, bir giriyorum ti yazanlarla aynı fiyatla karşılaşıyorum. 10k civarına bir şey işimi hayli hayli görecekse çok mutlu olurum, dediğim gibi max oynayacağım oyun little nightmares o da senede 1 :)

4060 için bildiğiniz bir yerden uygun, ya da model olarak gigabyte vs, şunu al dediğiniz bir 4060 varsa çok sevinirim. Cansın
Hocam önceki mesaj ekleme yapmışsın, aslında bütçe varsa hazır sistem olarak sistemi komple güncellemek daha mantıklı oluyor. Diğer türlü parça parça almak pahalıya geliyor. Bu şekilde 4060 sistemler 20K gibi bir fiyata alinabilir hatta acelen yoksa güzel sistemler kampanyali daha ucuza da olabiliyor. Eski sistemi de satıp sistem yükseltme maliyetini düşürebilirsin tabi. Ama cebimden başlangıçta fazla para çıkmasın, herhangi bir parça örneğin işlemci gibi işimi görmeyecek duruma gelene kadar yukseltmeme gerek yok dersen sadece ekran kartıyla yoluna devam edebilirsin.

4060 için de öyle çok fazla model aramaya gerek yok aslında, düşük güç tüketimiyle kolay kolay ısınma problemi olmayacak bir kart dolayısıyla ucuz bir model tercih edilebilir rahatlıkla.En ucuz modellere bakınca Gainward, İnno3d ve Gigabyte var ki üçü de tercih edilebilir modeller. Fiyatları şu an 11K'ya dayanmış gözüküyor, 9.5-10 olsaydı bunu doğrudan al diyebilirdim ama şimdi pahalı geldi bana bir miktar tabi diğer modeller de pahalı olduğu için yapacak pek bir şey yok gibi biraz indirim.kovalamaktsn başka.

Aynen hocam acelem şu anlık yok. Tekrar üstünden geçip özetliyorum;

-2K monitör için normal oyunsuz kullanımda sıkıntı olmayacaksa şimdilik ekran kartı fikrini erteliyorum ve indirim olan dönemlerde komple kasayı satıp yeni kasa siparişi veriyorum. Çünkü stüdyo hoparlörümden gelen ses idare edilebilir bir ses ve alıştım bile, monitör ve ekran kartı büyük sorunlar yaratıp canımı sıkmayacaksa 2K özelliğiyle, şimdilik indirimli döneme kadar erteledim fikri.

-Şu an için değiştirmem gerekirse de işlemcim gayet yeterli geliyor, ufak bir ekran kartı yükseltmesi için de 4060 tercih ediyorum.

Tekrardan bir yanlışım varsa düzeltirsiniz, @JoeBlackk hocam çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladığın için sağ olasın :)

Bahsettiğin ufak tefek oyunlar için darboğazi konuşmanın çok önemi yok açıkçası. Render dediğin için NVIDIA kart önerdim. Şu an en mantıklı tercih o olur, tatmin edici render performansı, yeni teknolojileri içeren güncel bir kart ve görece ucuz. Her türlü oyunu oynarım dersen zaten 2K monitör için 4060 alınmaz.

RX 6800'ü bu fiyata sıfır almanın kime ne faydası olacak?

Nasıl ne faydası olacak yine de 3060 Ti 4060'lardan iyidir. Ben 3 aydır hem yazılım hem oyunda RX6700 kullanıyorum gayet memnunum bu yapılan tamamen marka algısı AMD artık eski AMD değil.

Aynen hocam acelem şu anlık yok. Tekrar üstünden geçip özetliyorum;

-2K monitör için normal oyunsuz kullanımda sıkıntı olmayacaksa şimdilik ekran kartı fikrini erteliyorum ve indirim olan dönemlerde komple kasayı satıp yeni kasa siparişi veriyorum. Çünkü stüdyo hoparlörümden gelen ses idare edilebilir bir ses ve alıştım bile, monitör ve ekran kartı büyük sorunlar yaratıp canımı sıkmayacaksa 2K özelliğiyle, şimdilik indirimli döneme kadar erteledim fikri.

-Şu an için değiştirmem gerekirse de işlemcim gayet yeterli geliyor, ufak bir ekran kartı yükseltmesi için de 4060 tercih ediyorum.

Tekrardan bir yanlışım varsa düzeltirsiniz, @JoeBlackk hocam çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladığın için sağ olasın :)
Evet 2K monitör böyle bir senaryoda çok rahat kullanılabilir, artık bu noktadan sonra tercih tamamen size kalıyor.

Nasıl ne faydası olacak yine de 3060 Ti 4060'lardan iyidir. Ben 3 aydır hem yazılım hem oyunda RX6700 kullanıyorum gayet memnunum bu yapılan tamamen marka algısı AMD artık eski AMD değil.

Bende AMD ekran kartları kullanıyorum. Ama şu an 4060 Ti yerine aynı fiyata RX6800 almanın zarardan başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Edit: Sebepleri; 6800 ikinci elden çok daha ucuz fiyata alınabilir olması, 4060 Ti ekran kartının daha yeni olması, NVIDIA ekran kartlarının RTX ve DLSS özelliklerine sahip olması bunlar dışında 6800 saf güç olarak daha iyi tabii.

Son düzenleme:
Bende AMD ekran kartları kullanıyorum. Ama şu an 4060 Ti yerine aynı fiyata RX6800 almanın zarardan başka bir şey olmadığını düşünüyorum.

4060 Ti 8 GB 14K, RX6800 16 GB 14.5k adam video renderlıyorum demiş eğer 4060 alacaksa başka ama 4060 Ti yerine 6800 daha mantıklı.

4060 Ti 8 GB 14K, RX6800 16 GB 14.5k adam video renderlıyorum demiş eğer 4060 alacaksa başka ama 4060 Ti yerine 6800 daha mantıklı.
Hocam 1080p renderlıyorum o da 3-4 dakikalık videolar. Aman aman bir render yok yani.

Şu anki 5500 xt'yle bile çok rahatlıkla alıyorum o renderı. Benim derdim hem hoparlörümdeki ses arızasını giderirken monitör için minimum gereken ihtiyaçtaki ses kartını almak hem de almışken bu eskisini elden çıkartıp yenisiyle değiştirebilmek.

Yeni konular

Geri
Yukarı