3200 TL monitör önerisi

Bütçe
3200

erenghlt

Femtopat
Katılım
2 Temmuz 2022
Mesajlar
61
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bütçe artamaz maksimum 50-60 TL önceliğim. 165 Hz ya da 144 Hz 75 veya 60 istemiyorum, 120 de olur VP249QGR alacağım ama panrl yavaş diyorlar. Bir de IPS göz yorar diye istemiyorum, renklere de pek takık değilim dibinden oynuyorum. Rekabetçi oyunlar oynuyorum. Gecikme önemli güzel TN panel var mı ya da bunu alayim mi gecikmesi var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Panel yavaş dediğiniz ne anlama geliyor? 0.5 ms ile 6 ms arasındaki farkı anlayabilen elf gözlü arkadaşlar oyun oynamayı bırakıp göz uzmanlığı yapmalılar.
IPS panel istemiyorsanız Curved alın, neredeyse tüm Curved monitörler VA panel oluyor, en azından Curved deneyimlemiş olursunuz.
 
Aşağıdaki monitöru 2.monitör olarak kullanıyorum memnunum ayrıca pivot özelliği de bulunuyor, işinizi görecektir.

Samsung Odyssey G3 24"

2. monitör olarak kullanıp da önermek iyiymiş. Ya bu monitörün kronik veya bir sürü sorunu ile ben karşılaşmadım ama şöyle bir sorunuyla karşılaştım siyahlar resmen bağımsızlığını ilan edip bulaşıyor hani az falan bulaşsa sıkıntı yok ama bilmeyen birisini koysan durumu izah etsen muhtemelen oda takılır. Yani Rtrings'in response time değerine göre sanırım bazen 70 ms kadar yavaş bir tepki süresine kadar çıkıyor genelde 2. monitör olarak kullananlar görmüyorlar, ondan siz fark etmemişsiniz, yani ms değerinin 12 ms aşağısı olması gerekirken bu aşırı kötü bir değer gibi gözüküyor bu yüzden önermek mantıksız özellikle 2. monitör kullanan biri tarafından önermek daha mantıksız. Tabii bunu ucuz diye veya başka alternatifi yok diye bilgisi olmadan alanlar veya almak zorunda kalanlar olduğu için çöp demeyi doğru bulmuyorum çünkü alternatifleri de çok yok. Bu bütçede genelde bunun yerine ASUS VP249gr modelini öneriyorlar onun harici bir de LG UltraGear TN paneli öneriyorlar ama başka bir şey önermeye çalışıldığı zaman fiyat arttırmak gerekiyor. Tabii G3 bir de en bilineni bunun gibi 70 ms kadar yavaş bir değere ulaşabilen daha ne kadar monitör var belli değil dikkat etmek gerekiyor.

 
Aşağıdaki mönitöru 2.mönitör olarak kullanıyorum memnunum ayrıca pivot özelliği de bulunuyor, işinizi görecektir.

Samsung Odyssey G3 24"
Çöp bir monitör. Dediğiniz monitör pek iyi değil ama bu bütçede alternatifi yok. Bütçe çıkarsa:

 

Geri
Yukarı