4 GB RAM 2 GB gözüküyor

Kemalnimbus

Hectopat
Katılım
26 Eylül 2013
Mesajlar
5
Öncelikle merhaba. Bilgisayarımı 2010 yılında topladım. Herşey yolundaydı, ta ki 3-4 ay önceye kadar. Bilgisayarımda yavaşlamalar vardı, format vakti geldi diye düşünüyordum. Bilgisayarıma bir oyunun pwp serverini kurucaktım, bir de ne göreyim, RAM'larim 4 GB görünmüyor. 2 GB görünüyor.

1333 Mhz iki tane 2 GB'lık Kingston RAM var. İşletim sistemi 4 GB RAM'i görüyor, CPU-Z programıyla baktım RAM'lar görünüyor ama kullanamıyorum. Şuan bilgisayarıma XP 32 bit yükledim sonuç değişicek mi diye ama XP'de 2 GB'ın üstüne RAM kullanmam lazım olduğu için buda çözüm olmadı.

RAM'lari tek tek slotlara takınca çalışıyor. Slotlar veya RAM'lar arızalı değil. BIOS güncelledim olmadı. Zaten ayarını da kurcalamamıştım. Yabancı bir forumda okuduğuma göre işlemcipini yamulursa bu sorun olabiliyormuş ama o kadar küçüklerki gözle seçemedim. Bir öneriniz var mı kafayı yicem.

BIOS'ta da RAM'ler 2 GB görünüyor onboard ekran kartı kapalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanma kılavuzuna baktım ama bellek ile ilgili pek ayar bulamadım. İşlemciyi söküp yeniden tak, olmazsa bellekleri değiştir.

İşlemciyi 3-4 kere söktüm taktım pinlerle alakalı sorun olabileceğini düşünüyorum ama gözümle tam olarak göremiyorum. Bunun için büyüteç falan lazım herhalde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağın tüm yedeklemeleri al.

Sistemi tümüyle elektrikten kes.

10-15 dakika oyalan.

CPU, RAM, GPU sök.

10 dakika bekle, toz vs temizliği yap, anakart üstünde, gerekirse saç kurutma makinesiyle (sıcağı açma tabi), balkonda veya camda.

CPU tak, GPU tak.

RAM slot'larını fotoğrafla, tek tek RAM'leri dene, açılışta kaç gözüküyor ona bak - BIOS'a bak tercihen.

4GB görebiliyorsan BIOS'ta, tüm bu işlemler sonrası, en son Windows sürümünü kur ve tekrar yaz.

Bol şans.
 
x32'de 3.25 MAKS. görünmesi gerekirken (regedit'lerle 4'e kadar yolu var ama problemli) kullanıcı 2GB gözüküyor diye belirtmiş, yazılımsal değil de, fiziksel bir durum söz konusu olabilir. Fosforlu kedi gözlerini bekliyoruz: işletim sistemini de belirtmelisin sevgili sorun sahibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın bütün parçalarını söküp tekrar montaj yapma çare olmadı. Donanımdaki tozlanmalar kaldırıldı, çare olmadı sizce sorun hangi parçadadır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir RAM'i 1. slota diğerini 4. slota takınca sorun çözülüyor mu? Çözülürse anakartınız çift kanal çalışma şeysi arıza yapmış. Kullandığınız windows sürümü güvensiz yerlerden indiyse de böyle bir sorun oluşabilir. Ayrıca görev yöneticisinde bile 4 GB RAM yazıyorsa nasıl kullanamadığınızı düşünüyorsunuz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı