4 sene üniversite okuduktan sonra yedek subay nasıl olunur?

NUGGETekmek

Femtopat
Katılım
26 Şubat 2024
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, şu aralar aklıma şunlar takıldı şu an lise 1 turizm öğrencisiyim 2 ay sonra 2 olacağım, büyük ihtimalle gideceğim bölüm üniversitede otel işletme ve turizm rehberliği olacak. 4 sene yapacağım ondan sonra da askerlik zamanım geldiği zaman 4 senelik mezun olduğum için yedek subay olabiliyormuşum, sorularım şu:
1-ne kadar çalışmam lazım bölümüm ne kadar engel olur?
2-normal askerlik sürem bittiği zaman kalmak istersem, ki kalmak istiyorum teğmen olmam için tekrar sınava girmem gerekiyormuş ne kadar zorlar?
3- 2. sorudaki sınavı kazanamazsam tekrar girebilir miyim?
4-hangi derslerde ağırlık vermem lazım, İngilizce ya da matematik ne kadar gerekli?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1- Bölümün engel olmaz, çalışma gibi bir durum yok şans işi.
2- Kalabilirsin, bunun için sınav açılır geçersen kalırsın ancak çok düşük bir ihtimal yani gidip kalırım gibi düşünceye girmeni tavsiye etmiyorum.
3- Dışarıdan tekrar deneyebilirsin.
4- Dışarıdan alıma KPSS sınavı ile girebilirsin. KPSS sınavında İngilizce dersine ihtiyacın yok ancak asker olursan meslek hayatında işine yarayacaktır.
 
1- bölümün engel olmaz, çalışma gibi bir durum yok şans işi.
2- kalabilirsin, bunun için sınav açılır geçersen kalırsın ancak çok düşük bir ihtimal yani gidip kalırım gibi düşünceye girmeni tavsiye etmiyorum.
3- dışarıdan tekrar deneyebilirsin.
4- dışarıdan alıma KPSS sınavı ile girebilirsin. KPSS sınavında İngilizce dersine ihtiyacın yok ancak asker olursan meslek hayatında işine yarayacaktır.

2 de neden şans çok düşük acaba
 
Şimdi tam anlayamadım hangisi daha zor üniversiteden sonra askerde yedek subay olup kalmak mı yoksa sizin önerdiğinizmi.
Yedek subay olarak 12 ay kalırsın sonra güle güle. Subaylık mesleği yapmak istiyorsan yani teğmen üsteğmen yüzbaşı diye gideyim istiyorsan SUTASAK'a girmek zorundasın. Asteğmen (yedek subay) zorunlu askerlik hizmetini 6 ay yapmak yerine 12 ay yapıp hem komutan olmak hem de maaş almak için.

Subay olmak istiyorsan ya Kara Harp Okulu okuyup doğruca teğmen rütbesi ile kıtaya atanacaksın ya da 4 yıllık fakülte + KPSS ile SUTASAK'a girip 6 ay subaylık kursu alacaksın.
 

Geri
Yukarı