4000 Tl sistem toplama

Numbness

Kilopat
Katılım
8 Mart 2016
Mesajlar
806
Çözümler
3
İyi akşamlar. 2500 Tl'ye böyle bir sistem oluşturdum. (Ekran kartsız) Daha iyi bir sistem oluşturabilir miyim ? Ekran kartını yeni çıkacak mimariden alacağım. Böylelikle 1500Tl gibi bir bütçem kalıyor. Şu anki oluşturduğum sistem iyi mi ?
Kısılması gereken bir yer var mı ? ( Varsa onu ekran kartı payına eklemeyi düşünüyorum.)
Bir de yeni mimari ne zaman çıkacak ? Bilgisi olan arkadaşlar var mı ? Yani aslında henüz belli değil ama tahminen çıkış süresi ne olur ? Şimdiden teşekkürler.

Bir de bu anakartın ses yongası iyi midir ? Veya önerebileceğiniz fiyat/performans açısından iyi bir model var mı ?
 
Özür dilerim :D Dalgınlığıma gelmiş fotoğrafı yapıştırmayı unutmuşum. Buyrun. Alttaki fiyata bakmayın üstte hazır toplanmış başka bilgisayar olduğu için öyle gözüküyor. Orası 2600Tl olacak.
upload_2016-4-18_1-29-36.png
 
Dostum sisteminde ekran kartı göremedim yada bende ek hatalı olabilir sonuçta tapatalk`dayım.

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Oyun odaklı mı yoksa iş odaklı mı çalışacaksınız ? Ona göre tavsiye vereceğim
Elbette oyun odaklı :D

Dostum sisteminde ekran kartı göremedim yada bende ek hatalı olabilir sonuçta tapatalk`dayım.

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sistem belirttiğim gibi ekran kartsız. Yeni nesil ekran kartlarından alacağım.
 
Adsız.png
Adsız1.png
Kardeşim benim sana topladığım sistem bu anakartta 100 TL fazla verip gaming bir anakart seçtim o 100 TL'yide İşlemciden kıstım zaten i5 6500 ile i5 6400 arasında 3-4 fps fark var eğer fpsin artsın istiyorsan 6500 seç ama anakarttan kısma. Kendi sistemimde de kasa olarak DARK N1O kullanıyorum gerçekten güzel bir kasa o yüzden değiştirmedim. Birde işlemci soğutucuyu unutmuşsun çok etkin bir soğutma olmasa da onuda ekledim bildiğin üzere artık işlemci yanında soğutucu vermiyorlar.
Monitörden anlamadığım için değiştirmedim iyi forumlar.
 
Eki Görüntüle 155442 Eki Görüntüle 155443 Kardeşim benim sana topladığım sistem bu anakartta 100 TL fazla verip gaming bir anakart seçtim o 100 TL'yide İşlemciden kıstım zaten i5 6500 ile i5 6400 arasında 3-4 fps fark var eğer fpsin artsın istiyorsan 6500 seç ama anakarttan kısma. Kendi sistemimde de kasa olarak DARK N1O kullanıyorum gerçekten güzel bir kasa o yüzden değiştirmedim. Birde işlemci soğutucuyu unutmuşsun çok etkin bir soğutma olmasa da onuda ekledim bildiğin üzere artık işlemci yanında soğutucu vermiyorlar.
Monitörden anlamadığım için değiştirmedim iyi forumlar.
120GB bir SSD artık pek iş görmez. SSD'yi aynı modelin 250GB olanını tercih etmek daha mantıklı olur. Ayrıca biraz daha düşük fiyata aynı özelliklere sahip monitör bulunabilir. İşlemci soğutucuyu da çıkarıp i5 6500 alabiliriz zira işlemciden stok soğutucu çıkıyor. Yine bu fiyata yaklaşık bir sistem çıkacaktır ortaya.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı