4600 TL Render Sistemi Toplama

@kukabay Ortalık baya karışmış. Hangi programda çizim ve render işlerini halledeceksin, kullandığın programları ve render motorlarını yazar mısın, bari CPU ve GPU üzerine doğru yönlendireyim seni.
 
@kukabay Ortalık baya karışmış. Hangi programda çizim ve render işlerini halledeceksin, kullandığın programları ve render motorlarını yazar mısın, bari CPU ve GPU üzerine doğru yönlendireyim seni.

Konumun başlığını moderatör habersizce değiştirdiği için sadece render sistemi olarak algılanıyor ...

Tüm Adobe serisi,Maya,3dmax,autodesk vb... destek yazılımlar için NVDIA ekran kartını ve i7 şlemci seçtim, ek olarak SSD ekledim. Benim tek sıkıntım şu an ekran kartı konusunda çünkü bu sistemle yüksek ayarlarda 3-4 sene dilediğim oyunu oynamak istiyorum ama herkes farklı konuşuyor


Diğer yazan arkadaşlara ek olarak sogutucu ve kasa hava akımı iyi oldugundan ötürü Zotac 770 AMP nin ısınma sorunu yaşayacagını düşünmüyorum şayet bu durum gerçekleşirse bir diğer markayla değiştirmeyı düşünüyorum ve sanırım 4GB almam daha mantıklı olacak gibi gözüküyor
 
Son düzenleme:
Son güncelleme bu şekilde arkadaşlar


kP207P.jpg
 
Ramleri bununla değiştirelim ; Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx Ddr3 1866Mhz Cl9 1.5V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar

Mouse olmamış, en azından 2400 dpi bir mouse al. Arkadaşıma aldık, ele çok güzel oturuyor, ışıklı. Led ile dpi ayarı var, mouse pad geliyor yanında çok kaliteli. Gerçekte çok güzel duruyor, fotoğrafa bakma. ; FM-G3265K GAMING MOUSE+MOUSE PAD - Vatan Bilgisayar

Kasa olarak kesinlikle onun yerine bunu almalısın. Bunu da arkadaşıma aldık, her yeri fan ve hepsinde filtre var. 5 tane 12cm, 1 tane 20 cm fan var. Güç kaynağı 50 watt düşük ama kesinlikle sorun değil, ayrıca 80 plus. Gemi gibi bir kasa ; Gigabyte Sumo Y 700W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
 
İşlemcim İntel tabanlı oldugu ıcın 1866mhz desteklemiyor diye gösteriyor kendi sitesinde pek bir fark yaratıcagını da sanmıyorum.
Mouse olayında tamamen oyun amaclı kullanmayacagım ıcın oyle bır secım yaptım ek girinti çıkıntı olması benı rahatsız edıyor + büyük kaba olması.Sonuçta tablet dışında mouse ıle çalışmalar yapacam.
Bende o kasaya baktım hatta fanlarından ötürü daha cazip gelmişti 2si arasında kalmıştım ama görünüş olarak beğenmedim diğer kasayı alıp 2 fan taktırmak daha cazip geldi bana.

EVGA GeForce GTX 770 Dual SC w/ EVGA ACX Cooler

Çekirdek hızı1111 MhzTurboyla1163
Belek hızı7010 MHz


Asus GTX770-DC2OC-2GD5

Çekirdek hızı1110 Mhz Turboyla1158
Belek hızı 7010 MHz

ZOTAC GeForce GTX 770 AMP! Edition

Çekirdek hızı1150 MhzTurboyla1202
Belek hızı7200 MHz

Gt770 lerde Zotac her yönüyle ileri seviyede sadece ısıtma yönünden şikayetler geliyor onuda kasa içi sogutma sistemleriyle halletmeyı dusunuyorum zaten sürekli yük altında olmayacak kart,fiyat olarakda daha cazip geldi bana.Ayrıyetten ısınmayla ılgılı cıddı bır sorun yaşarsam geri iade etmeyı dusunuyorum 2 hafta içinde




Benim ekstradan öğrenmek istediğim Windows sistemine 250 lira bayılmak istemiyorum açıkcası.İnternetten indirip 30 liraya Orjinal Key satın alıp kurdugum zaman herhangi bir sorun çıkar mı ? Güncellemer ya da performans bakımından ?
 
Sticker dışında hiç bir eksiğin olmaz. Güvenilir yerden key alırsan sorunsuz kullanırsın ki bence de öyle yap. Kutulu windowsa gerek yok.

Mouse'u o fiyata yüksek dpi verdiği için ve gerçekte bir kere kullandığında hep kullanmak istediğin bir mouse olduğu için önerdim.

Kasa konusu yine sana kalmış, zevk meselesi.

Geçen hafta topladığımız pc'ye 4790K , Asus Maximus VII Ranger, sana önerdiğim ram'ler, 120 GB samsung SSD, Evga GTX 780 Classified ve Sumo Y kasa aldık. Kasa buz gibi, ekran kartı yüzünden 20 cm'lik fanı kullanamadık. Ekran kartı o kadar ihtişamlı ki, fotoğraflar ve videolar ile alakası yok, kalite akıyor EVGA. Ayrıca ram'ler 1866'da çalışırken işlemci falan hiç ellemeden daha SSD'nin rapid modunu açıp test ettik, 6,5 GB okuma hızı, 4,5 GB yazma hızı çıktı. :D

Neyse kartı EVGA seç. Elektronun son damlasına kadar overclock yiyor. OC edip zotac'ı selamlarsın sonra. :D
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı