Açma tuşuna basmadan laptop açmak mümkün mü?

Arda Çakal

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2021
Mesajlar
182
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayarım Acer Nitro 5 AN515-58 modeli. Şimdi sorunum şu, ben bir monitör aldım ve masa küçük olduğu için PC'yi masanın altına koydum monitörü masaya koydum ama bilgisayarı açmak istediğim zaman hep masanın altına eğilmek zorunda kalıyorum. Bilgisayarı açma tuşuna basmadan nasıl açabilirim?
Wake on LAN denedim ama çalıştıramadım fakat bilgisayar destekliyor, hatta Wake on WLAN bile var. İlla Ethernet'e ihtiyacım yok ama buna rağmen bir türlü çalıştıramadım. Örneğin bilgisayarı şarja bağlayınca direk otomatikman açılmasını sağlayamam mı ya da klavyeden bir tuş falan atasam o tuşa basınca açılsa falan?
 
Bios ayarlarında "mouse double clik ile başlat" diye bir seçenek var mı? Benim anakartımda var mesela. Fare'nin sol tuşuna iki kere basınca bilgisayar açılıyor. 2001 model Foxconn anakartımda da aynı özellik vardı.
 
Bu tür şeyler var işine yararsa.

Bunlar bildiğim kadarı ile masaüstü PC de oluyor.

BIOS ayarlarında "mouse double C'lik ile başlat" diye bir seçenek var mı? Benim anakartımda var mesela. Fare'nin sol tuşuna iki kere basınca bilgisayar açılıyor. 2001 model Foxconn anakartımda da aynı özellik vardı.

BIOS da bulamadım ama bir de gizli BIOS menüsü var diye biliyorum gelişmiş BIOS bir de ona bakacağım.
 
Şöyle bir ürün buldum uzaktan kumanda şeklinde arabayı açar gibi PC'yi açmanıza yarıyor geç oldu ama görünce aklıma burası geldi.

Fiyatı bir tık tuzlu ucuz muadilleri var mı bilmiyorum araştırabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı