Ağız kokusu

Hayır ilkokulda bir arkadaşım da demişti ağzın b*k kokuyor diye. Bu yüzden ben de bebekliğimdeki olaya bağlıyorum.
Dostum ne alaka ya :d O b*k ağzına tescillenmiş gibi konuşma hahaha. Dişinde oyuk, çürük olabilir dişlerini fırçalamayı denesene bak kaç kişi aynı şeyi yazmış. Sen ısrarla fırçalamamak için çocukluğuna dönüyorsun.
 
Arkadaşlar merhaba, bu konuyu açarken utanıyorum ama yapmak zorundayım. Benim ağzım çok kötü kokuyor affedersiniz ama b*k kokuyor. Araştırdığımda iltihap, çürük diş falan yazıyor ama benimkinin nedenini biliyorum sanırım. 1-2 aylıkken bizimkiler bezimi değiştirirken pis bezi yanıma koymuşlar ben de elimi sürüp ağzıma götürmüşüm (aşırı utanç duyuyorum şu an yazarken hemen müdahale etmişler ama iş işten geçmiş bile). Bence nedeni bu sizce ne yapmalıyım doktora gitmeye utanıyorum çözülür mü? Üniversiteye gideceğim arkadaş ortamım olacak sevgilim olacak ve ben bu durumdan kurtulmak istiyorum ne yapmam gerekli?
Çocukluğunuz da yaşadığınız şeyden dolayı olmaz ve artı olarak sağlıkta utanma da olmaz bunu unutmamak lazım aşağıdaki nedenlerden dolayı ağzınız kokuyor olabilir:
  • Bazı yiyecek çeşitleri:
    Yemek yedikten sonra ağzınızda kalan yiyecek artıkları, bakteri oluşumu nedeniyle kötü kokuya neden olabilir. Sarımsak, soğan ve bazı baharatlar gibi keskin kokulu yiyecekler, sindirildikçe ve vücudunuzda dolaştıkça nefesinizi etkilemektedir.
  • Tütün:
    Sigara ve puro içmek ve ayrıca diğer tütün ürünlerini kullanmak ağızda belirgin ve rahatsız edici bir koku bırakır. Üstelik, tütün ürünleri tüketmek ağız ve diğer kanser risklerini arttırmaktadır.
  • Ağız hijyeni eksikliği ve diş eti hastalığı:
    Dişlerinizi fırçalamayı, diş ipi kullanmayı ve dilinizi temizlemeyi es geçtiğinizde, yiyecek parçacıklarının ağzınızda kalmasına izin vermiş olursunuz. Bu yiyecek kalıntılarının bakteriyel yıkımı, kokuya neden olabilir. Bununla birlikte, bakteri gelişimi diş eti hastalığı riskinizi artırır.
    Pekiştirme apareyi veya protez (takma diş) gibi herhangi bir dental aparey (cihaz) kullanıyorsanız, bunları düzenli olarak temizleyin. Diş fırçanızı her 3 ayda bir veya diş hekiminizin önerdiği sıklıkta değiştirmeyi unutmayın.
  • Ağız kuruluğu:
    Tükürük, yiyecek parçacıklarını temizleyerek ağzınızın temizlenmesine yardımcı olur.
    Yeterli tükürük üretimi yoksa, kötü kokuya yol açabilecek yiyecek parçacıkları ağzınızda kalır.
    Ağız kuruluğu da dahil olmak üzere bazı ilaçların yan etkileri dolaylı olarak ağız kokusuna neden olabilir.
  • Sağlık sorunları:
    Solunum yolu enfeksiyonları ve sinüslerin, akciğerlerin veya boğazın iltihaplanması, özellikle de ağız ve burun bölgesinde mukus akıntısı olduğunda ağız kokusuna yol açabilir.
    Ağız kokusuna neden olabilecek diğer tıbbi rahatsızlıklar ise diyabet, bazı karaciğer hastalıkları ve böbrek hastalığıdır.
  • Çözüm olarak: Kötü kokuların oluşmasını önlemek amacıyla diş hekiminiz size özel bir diş macunu ve ağız bakım suyu yazabilir veya önerebilir. Ağız bakım suyu, ağız ve diş sağlığını korumak ve ağız kokusunu önlemek için mükemmel bir seçimdir. ADA (Amerikan Diş Hekimleri Birliği), reçetesiz satılan ağız bakım sularının yalnızca geçici bir çözüm olduğunu, çünkü ağız bakım suyunun ağız kokusunun altında yatan nedeni iyileştirmediğini belirtmektedir. Temizlik ve kontrol için düzenli olarak diş hekiminize görünmek ağız ve diş sağlığı için çok önemlidir.
 

Geri
Yukarı