Ailenin alınan her şeye karışması

Biraderim adam zaten olgunca kararlar vermiş, yazdıklarından anlaşılıyor, düşünceli birisi. İlla sırf olgunlaşacağım diye daha beter hayat yaşamayı niye seçsin? Elinde imkan varsa gitsin kendine kötülük yapmayacağı hayatı seçmeli ki zaten mantığını kullanarak seçim yapmış. Olgun adamı daha da zorlarsan delirtirsin onu. Tecrübeyle sabittir.

Hocam düşüncemi belirttim gitmek zorunda değil.
Sonda bu yüzden istekler kişiden kişiye değişiyor sanırım dedim. Yanlış anlaşılmak istemem.
 
Öncelikle söyleyeyim: 20 yaşındayım ve aile evinde üniversite okuyorum ama yanlış anlaşılmasın, bu durumdan şikayetçi değilim.

Ama bu yaşıma gelmeme ve kendi param olmasına rağmen hâlâ bir şeyler alırken onlara söylemem gerekiyor ve çoğu zaman da o şeyi almamı istemiyorlar. "gereksiz bir harcama.", "zaten elindeki çalışıyor." vs.

Mesela tabletim için klavye-fare almak istiyorum ama "gereksiz" olduğu için alamıyorum veya monitörümü "eskisi hâlâ çalıştığı" için yenileyemiyorum.

Bunlara rağmen almak istediğimde ise, biraz zor oluyor ama, onları dinlemediğim için kendimi kötü hissediyorum.

Sizce sorun yirmi yaşına gelmesine rağmen hâlâ kararlarına karışılmasına izin veren bende mi yoksa ailemde mi?

Ben onların ne aldığına karışamazken onlar neden benim aldıklarıma karışıyorlar?
Bunu sen seçmişsin seçimlerine katlanacaksın. Hiç şikayet etme aile evinde üniversite okumadan önce düşünecektin, biliyorum şikayetçi değilsin ama böyle yapacaklarını tahmin edebilirdin zaten ailen onlar senin.
 
Hocam yaşadıklarınızı tahmin edebiliyorum, tabii ki çok zor her ailede yaşanan olağan durumlar bunlar sizin iyiliğiniz için söyleniyor illaki bunlar tahammül göstermekten başka seçeneğiniz yok.
 
Hocam düşüncemi belirttim gitmek zorunda değil.
Sonda bu yüzden istekler kişiden kişiye değişiyor sanırım dedim. Yanlış anlaşılmak istemem.
Yani pahalılık öyle böyle değil. Aşırı pahalılık var. Barınmak bile zor. Bak barınmak diyorum, çok temel bir hak. Lüks felan hiç değil. Gıda felan saymadım daha. Hani fahiş fiyatlar ve güvensizlik olmasa sana katılırdım, kendi başına şehir dışı üniversite hayatı yaşasa elbet çok çok daha iyi deneyim olurdu. Ama şartlar öyle değil işte maalesef.
 
Hocam keşke aile evinde okumasaydınız.
Aileler çocukları üniversite için olsa bile evden taşınınca otomatikman daha da büyümüş gibi hissediyorlar. Şu anda hala bence gözlerinde çocuk olduğunuz için parayı boşa harcıyorsunuz gibi düşünüyorlar bence.
Bence askerlikden sonra iyice yetişkin kabul ediyorlar.
Kesinlikle aile evinde okunmasına karşıyım bu benim fikrim katılırsınız katılmazsınız zaten bu sene üniversiteyi kazanıp ailemden ayrı en azından azda olsa mutlu bir hayat sürerek geçireceğim umuyorum ki şöyle bir gerçek var sizin adınıza konuşursak aileniz 25 yaşınıza gelseniz de size karışacak bu böyledir sizin kendinizi alıştırmamanız lazım aslında ailenize karşı bu şekilde yani demek istediğim şu böyle yapmalarına izin vermemelisiniz evlenmek isteseniz bile ilerdeki eşinize karışırlar bu böyledir o yüzden biraz karşı çıkın gerekirse bağırın onlar sizi oyuncağı gibi kullanamaz artık istediğiniz şeyleride almakta özgürsünüz bu arada reşitsiniz kimsenin size karışma hakkı bulunmamakta bunuda belirteyim benim görüşlerim bu şekilde.
 
Yani pahalılık öyle böyle değil. Aşırı pahalılık var. Barınmak bile zor. Bak barınmak diyorum, çok temel bir hak. Lüks falan hiç değil. Gıda falan saymadım daha. Hani fahiş fiyatlar ve güvensizlik olmasa sana katılırdım, kendi başına şehir dışı üniversite hayatı yaşasa elbet çok çok daha iyi deneyim olurdu. Ama şartlar öyle değil işte maalesef.

Hocam işin içine maddiyat girince işler değişiyor…
 
Hocam işin içine maddiyat girince işler değişiyor…
Keşke tek maddiyat olsa. Kimseye güven kalmadı. Sokakta rahatça bile yürüyemiyoruz. Esnafa zaten güvenemiyoruz. Daire kiralamak zor. Gıdalar maliyet bahanesiyle hem pahalı hem de kalitesiz. Bir de üniversitenin kendi zorluğu var daha, eğer iyi niyetli,kibirsiz hocaları varsa en azından hayatı bir nebze kolaylaşır. Aksi durumda psikoloji dayanmaz...
 
Mantıksız konuşuyorsun. Rasyonel ve özgürce düşün. Basmakalıp kafa yapısıyla değil
Hocam bu anlayış basmakalıp kafa yapısı değildir bunu belirteyim arkadaşımız 20 yaşında Bir seçim yapmış ve Aile evinde üniversite okumaya karar vermiş belki de şehir dışında yapamam Ailemi özlerim demiştir belki yada Param yok nasıl geçincem demiştir malum aile evini seçmiş ki bunun olacağını zaten biliyordu veya bilmiyorsa bile önceden tahmin etmesi gerekiyordu Her şeyin bir bedeli var maalesef ailesiyle yaşıyorsa maalesef bu durum üniversite bitene kadar veya bittikten sonra bile devam edebilir hala ailesiyle yaşamaya devam ederse bu onun tercihi farklı bir şehire gitseydi bunları yaşamazdı seçilim sonucu maalesef elden bişey gelmez artık ailesi eğer anlayışsız bir aileyse ve fikirlerine de saygı duymuyorsa ev ortamında arkadaşımızın işi zor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı