AM4 soket kilitleme plastiği kırıldıktan sonra led uyarısı yanıyor

CemU1907

Yoctopat
Katılım
26 Nisan 2024
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
MSI B550-A Pro anakartıma kule tipi işlemci soğutucu takarken soket plastiğinin sağ üst ucunun kırıldığını fark ettim.
Aldığım satıcıdan destek talep ettiğimde bunun garanti dışında olduğu ayrıca çalışmasına engel teşkil etmediği yönünde bilgi vermesine rağmen boot sırasında anakartta CPU LED uyarısı devamlı yanıyor ve boot etmiyor. Kilitleme mekanizmasının görevini tam yerine getirmediğini ve işlemciyi sokete oturtamadığını düşünüyorum. Soket içi pinlerde ve işlemci pinlerinde de herhangi bir hasar gözükmemekte. Karklı işlemci de denedim CPU uyarı ışığı devamlı yanmaktadır.

Sorum ise bu koruyucu plastiğin değişip değişmeyeceği yönünde.
Araştırmalarımda şunu buldum bunu alıp taktırma imkanı olabilir mi? MSI teknik desteğe de mail attım ama daha geri dönüş olmadı.
 

Dosya Ekleri

  • Am4Soket1.JPG
    Am4Soket1.JPG
    354,5 KB · Görüntüleme: 34
  • Am4soket2.JPG
    Am4soket2.JPG
    127,6 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
r5 5600 işlemciyi başka bir anakarta takıp test ettim orada çalışıyor. Evet daha önce kullanıyordum, yandan gerdirmeli soğutucuyu çıkarırken oldu sanırım sonra kule tipi soğutucu takmaya çalışırken kırıldığını farkettim.
 
r5 5600 işlemciyi başka bir anakarta takıp test ettim orada çalışıyor. Evet daha önce kullanıyordum, yandan gerdirmeli soğutucuyu çıkarırken oldu sanırım sonra kule tipi soğutucu takmaya çalışırken kırıldığını farkettim.
Bahsettiğiniz parçayı internette bulabilirseniz değiştirebilirsiniz diye biliyorum. Bazen videolarda soğutucu değiştirirken adamlar o kilit mekanizmasını da değiştiriyorlar.
 
Üst kapağı hasarlı da olsa çıkarmayı başardım. Pin bağlantılarında bir sorun olmadığını sanıyorum hepsi parıl parıl parlıyor. Ancak sorun alt taraftaki kırılan parçanın olduğu BGA konnektörün sökülmesi ve değişmesi herhalde. Kilitleme kolu tam sağ üst köşede boşta kaldığı için tam gerdiremiyor ve üst plastik tam yerine oturmuyor diye düşünüyorum.
Soket internette 200-300TL. civarı bulunabiliyor ama yetkili servise sorduğumda sadece arıza tespiti için 750 TL. istedi onarım ve işçilik hariç. Bunu ustalıkla yapacak İstanbul içi birisini bulmam gerekecek.
Am4soket3.JPG
 

Dosya Ekleri

  • Am4soket4.JPG
    Am4soket4.JPG
    130,6 KB · Görüntüleme: 8

Yeni konular

Geri
Yukarı