AM5 hazır sistemlerin fiyatı neden düşüşte?

Katılım
3 Kasım 2022
Mesajlar
6.015
Çözümler
2
Yer
Plant Dingolfing, Almanya
Yeni çıkan AM5 platformu ve DDR5 ramler Türkiyeye ekstra şişirme fiyatlarla geldi. Onların fiyatlar normale düşmeye başlayında sistem fiyatları da düşer normal olarak.
 
Yani son 2-3 aydır en düşük fiyatlarında bazı sistemler. Aradaki fark azda değil en az bir 2-3K fark oluyor eski fiyatıyla. Bunun sebebi nedir? Konuşalım tartışalım diye bu konuyu açmak istedim. Örnek, VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar

Bir sistem daha vardı kaybettim onu. Elimde bir örnek bu kaldı. İndirim falan da değil yani direkt eski fiyatı 29-30k arası bir şeydi.

İşlemci MPK olduğu için (ekstra fan alması lazım 2.5k arası fiyat artar), ekran kartı, kasa vb. donanımların markaları diğerlerine göre kötü düzeyde olabilir. Bu zamanda 500 GB M.2 SSD yetmeyebilir. Ucuz muymuş?
 
İşlemci MPK olduğu için (ekstra fan alması lazım 2.5k arası fiyat artar), ekran kartı, kasa vb. donanımların markaları diğerlerine göre kötü düzeyde olabilir. Ucuz muymuş?
MPK fansız demek değil. Tray olanların içinden fan çıkmıyor. Diğer donanımlar arkadaşın attığı sistemde kaliteli parçalar kullanılmış.
 
MPK demek toplu satış işlemci demek. Sistemi toplayan firma tek tek paketlenmiş 10 tane işlaemci almak yerine tek paket içinde eken 10 tane işlemci alıyor, lojistik ve depolama kısmından tasarruf ediyor.
 
Şuan gıda sektörü hariç herşeyin fiyatı düşüşte ki. Özellikle arabalar.
 

Geri
Yukarı