Amazon kargo kaç günde gelir?

28 Mayıs. Çoğu kişinin kargosu hızlı geldiği için heyecana kapılmıştım, süreç yavaş işliyormuş demekki.
Bir ara aynı olayı bende yaşamıştım. Hatta yakın tarihte yaşadım. Senin gibi merak edip müşteri hizmetlerine sordum onlarda tahmini teslimat süresine göre çıkışları yapıyoruz demişlerdi. Büyük ihtimalle seninki de tahmini teslimat sürene yakın bir zamanda gelir. Şuan müşteri hizmetlerine kargom nerde diye sorsan dahi onların sana diyeceği teslimat sürenize kadar gelmezse bize haber verin diyecekler.
Ama bu hafta gelmesi gerekiyor. Benim siparişlerim hep teslimat süresinden evvel geldi. Bazen 1 haftada geldi bazen de senin gibi teslimat tarihine yakın zamanda geldi
 
Bir ara aynı olayı bende yaşamıştım. Hatta yakın tarihte yaşadım. Senin gibi merak edip müşteri hizmetlerine sordum onlarda tahmini teslimat süresine göre çıkışları yapıyoruz demişlerdi. Büyük ihtimalle seninki de tahmini teslimat sürene yakın bir zamanda gelir. Şu an müşteri hizmetlerine kargom nerede diye sorsan dahi onların sana diyeceği teslimat sürenize kadar gelmezse bize haber verin diyecekler.
Ama bu hafta gelmesi gerekiyor. Benim siparişlerim hep teslimat süresinden evvel geldi. Bazen 1 haftada geldi bazen de senin gibi teslimat tarihine yakın zamanda geldi.

Maalesef bu hafta da geleceğini düşünmüyorum :( daha uçak varış yerine vardı gibisinden bile bir bilgi akışı yok bu kadar da geç veri girişi olmaz diye düşünüyorum, sadece uçak kalktı diyor. Neyse yapacak bir şey yok, artık yurt içinden ürün almaya özen göstereceğim.
 
İşler sandığınızdan kolay işlemiyor. Sonuçta gümrük var. Gümrük memuru kafasına göre ürününüzü geçirmeyedebilir. Bu riskleri alarak alışveriş yapmanız gerekiyor. Kaldı ki Amazon tahmini teslimat süresine kadar zaten getirmek zorunda. İster bunu teslimat tarihinden önce getirir isterse tam tahmini teslimat süresinden getirir. Getirmezlerse mesuliyeti almak zorundalar. Ben kendim üzerinden size kargo sürecini anlattım bu sizde farklı işlemiş olabilir. O yüzden zaten bekleyemeyecekseniz veya gümrükten geçememe riski olduğunda bununla uğraşamayacaksanız yurt dışından almak doğru seçenek olmayacaktır sizin için. Yurt dışından alışverişlerde sabırlı olmak lazım hemen elime ulaşsın diye bir şey yok. İçiniz rahat olsun yurt dışı alışverişlerinde gümrük ve kargolama işini en iyi yapan firma Amazon'dur.
 
Gözümüz aydın, bugün 12:30 da dünya turunu tamamladıktan sonra İstanbul'a varmış.
 
Gözümüz aydın, bugün 12:30 da dünya turunu tamamladıktan sonra İstanbul'a varmış.
Tamamdır hocam ne güzel işte. Gümrükten çekme işlemi yapılmış mı
 
Yok daha yapılmamış, 1 hafta da onu bekleriz artık :D
Hocam ironi yapıyorsun diye varsayıyorum ama o kadar bekliyeceğini düşünmüyorum. Tahmini teslimat zamanına kadar elinde olur aksilik olmazsa
 
Hocam ironi yapıyorsun diye varsayıyorum ama o kadar bekliyeceğini düşünmüyorum. Tahmini teslimat zamanına kadar elinde olur aksilik olmazsa.

Yok ironi zaten, tahminimce cuma ya da yarın gelir diye düşünüyorum yarın gümrükten çekme işlemi yapılırsa. İstanbul içindeyim sonuçta.
 
Yok ironi zaten, tahminimce cuma ya da yarın gelir diye düşünüyorum yarın gümrükten çekme işlemi yapılırsa. İstanbul içindeyim sonuçta.
Yok yarın geleceğini zannetmiyorum. Gümrükten çıktıktan sonra kolay gelsin firmasına nakil var birde bunlar ortalama 1 gün sürer en az
 
Güncelleme 3: Çarşamba gününden beri uçak varış noktasına ulaştı olarak görünüyor daha gümrükten çekme işlemleri başlatıldı gibisinden bir bilgi yok. Ben hiç bu kadar hantal işleyen bir sistem görmedim, AliExpress siparişlerim bile daha erken geliyor. Aslında bu güncellemeleri yapma sebebim benim gibi acelesi olan insanların Amazon'u tercih ederken bir daha düşünmelerinin gerektiği, yani amacım boş laf yapmak aynı şeyleri tekrar söylemek değil. 5 gün de onu bekleriz diye ironi yapmıştım al gerçek oldu.
 

Geri
Yukarı