AMD 6730M Sürücü Yükleme Sorunu

WhyHighOneWhy

Kilopat
Katılım
30 Nisan 2014
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.
Bende Casper serisi bir laptop var. Ekran kartı başlıktada belirttiğim üzere 6730m ekran kartı. Sorunum son driver'ı yükleyememek. Daha ayrıntılı olması için en iyisi en başından anlatayım...

PC'de önceden Windows 8.1 yüklüydü. Laptop çokta yeni olmadığı için bazı oyunlarda sorun çıkardı 8.1. Ekran kartını tanımıyordu. Haliyle intel'in ekran kartıyla oyunlara giriyordu. Bende Windows 7'ye geri döndüreyim PC'yi dedim. Çok güzel. Formatımı vs herşeyi yaptım. Sıra ekran kartı driver'ı yüklemeye gelince makina sapıtmaya başladı. Ekran kartını yüklerken ekran gider gelir, çözünürlük bir düşer, bir eski haline döner ya. İşte bende bir kere çözünürlük gidip geliyor, ikinci kez gidince çözünürlük bir daha eski haline dönmüyor. Giriyorum aygıt yöneticisine driver yüklenmiş olarak gözüküyor ama bu sefer intel'in üzerinde ünlem işareti çıkıyor.
gLZpnN.png


Birde Dxdiag yazıp sistemin kartı görüp görmediğine baktım ve sonuç: Makine driver'ı yükledikten sonra ekran kartını görmemeye başlıyor.
9p2AV8.png
PEPNp8.png


İşte sorunum bu arkadaşlar. Bir türlü son driverı yükleyemedim. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır dostum. Malesef öyle bir sorun var bu lanet makinada. Misal Splinter Cell: Blacklist açarken ekran kartına bakıpta açıyor oyunu. Oyunu açarken "desteklenmeyen ekran kartı HD 4000 " gibisinden bir uyarı çıkıyordu.
 
En başta 8.1'e ekran kartını tanımıyor, sorun çıkartıyor dedin. Ben de böyle bir durumun olmadığını belirttim. Windows 7 miadını çoktan doldurdu. Hatalı sürücüler kurmandan dolayı bu şekilde sıkıntılar çıkarmış. 8.1'e geçmelisin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı