AMD Uyumlu Anakart, PCI Express 2.0 Sorunu

Doksan

Hectopat
Katılım
12 Aralık 2013
Mesajlar
12
Sistem topluyorum. Tam bir AMD kullanıcısıyım. İNTEL kullanmadım ve kullanmayıda düşünmüyorum fakat 3ds Max Zmodeler gibi programlar kullanıyorum AMD almayı düşünüyorum ama AMD uyumlu anakartların PCI Express 2.0 olması sorunuyla kaşılarştım. Ekran kartı olarak ASUS HD7870 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Düşünüyorum fakat bu kartı alsam , kartı tam anlamıyla kullanmış olamam diye düşünüyorum. PCI Express 2.0 ve PCI Express 3.0 arasında 2katı hız miktarı var.

Anlayanlardan bu konu ile bilgi alabilir miyim. Nasıl bir anakart ala bilirim veya bu pcı lar arasında hissettirici bir fark var mı?

Yardım ederseniz sevinirim..
 
Aklımı bunlar karıştırıyor.

vg7rj.jpg


Yorumun için teşekkürler.
 
Aklımı bunlar karıştırıyor
http://u1312.hizliresim.com/1j/d/vg7rj.jpg

yorumun için teşekkürler.
Resimde 4 x GTX680 SLI dan bahsediliyor. Zaten PCI Express 3.0, bunun gibi çoklu ve güçlü SLI kullanılan sitemler için yapıldı. Tekli kullanımlarda PCI Express 3.0 ın 2.0 a oranla çok az farkı vardır.

- - - Güncellendi - - -

Resimde 4 x GTX680 SLI dan bahsediliyor. Zaten PCI Express 3.0, bunun gibi çoklu ve güçlü SLI kullanılan sitemler için yapıldı. Tekli kullanımlarda PCI Express 3.0 ın 2.0 a oranla çok az farkı vardır.

https://www.technopat.net/forum/mas...rectcu-ii-kullanici-incelemesi.html#post14732 Burdan yaptığım testlere bakabilirsin.
 
Sayın, Doksan grafik kullanımlarında AMD en önemli tercihimdir ama INTEL'ler ise oyun konusunda çok iyi neyse şimdi sorununuza dönelim.
PCI-e 3 ve 2 arasında 2 katı fark olabilir ama bilgisayar kullanıcıları gözle görülecek bir fark olmadığını söylenler var ama bencede bir fark yok.
Bildiğim kadarıyla X16 uyumu varsa gerisi pek önemli değil.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı