AOC G2590VXQ Ekran Çizgilenme Sorunu

Strawberry

Hectopat
Katılım
4 Haziran 2018
Mesajlar
4
Öncelikle hayırlı ramazanlar. Dün akşam başlıkta belirtmiş olduğum monitörü satın aldım. Her şeyi güzel bir şekilde kurdum. Bugün sabahtan beri alt taraftta belirtmiş olduğum gibi bir hata alıyorum. Bunun süresi bazen 5 dakika, bazen 25 dakika oluyor. Ekran kartımda mı sorun vardır yoksa Monitörde mi? 15 saniye sonra düzeliyor.

Ekran Kartı modeli: MSI GTX 1070 8GB
lZ0n0b.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı ara kabloda olabilir, ekran kartında olabilir, ekran kartının çıkışında olabilir, ekranın girişinde olabilir, panelde sıkıntı olabilir. Öncelikle farklı kablo ile deneyin, olmazsa başka bir PC'de deneyin.
 
Ben de bu monitörü almayı düşünüyorum. Anti blue light ve flicker free özellikleri var mı? Sitesinde yazmıyor ama daha düşük modellerde var pek emin olamadım. Tek kullanıcı konusu sizin o yüzden sordum kusura bakmayın.
 
Merhabalar,
Ben de bu monitörü yeni aldım ve aynı sorunla karşılaştım. Biraz kurcalayınca sadece 75hz de yaptığını fark ettim. Teknik servis ile görüştüm arızalı olabileceğini söyledi. Siz sorunu tamamen ortadan kaldırabildiniz mi? Eski driverdan kastınız ekran kartının driverı mı yoksa monitörün driverı mı?
Özellikle 75hz olduğu için aldığım bir moniötürü daha düşük hz ile kullanmak istemiyorum açıkcası. Eğer kronik bir sorun ise iade edicem.

Not: Display porttan bağlanıyorum.
 
Eski sürücüye döndüm ama yine de düzelmedi. Özellikle 75 hz de daha sık oluyordu. HB den almıştım. İade ettim. Kronik bir sorun gibime geldi. Aslında aynı monitörü yeniden almak istiyorum ama tedirginim açıkçası. Sizim ekran kartınız ve driver sürümü nedir acaba? Bir de nereden aldınız?
 
Monitörün driver sürümü sitesinden indirmiş olduğum son sürüm.Ekran kartım gtx1070 onun driver sürücüsü ise son çıkan güncellemenin bir öncesi . Yenisi çıkana kadar bekliyorum
 
Monitörün arızalı olduğunu onayladılar. Bende ki biraz ısınma sorunu gibiydi. Çünkü ilk bir saat sıkıntı olmuyordu sonra sık sık görüntü gidiyordur. 1060 ve 1050 ti olan farklı pc lerde denedim. İkisinin de driver sürümleri farklıydı. Yazılımsal degil gibiydi yani. O yüzden yeniden sipariş verdim. Umarım bu kez sorun yaşamam.

Ek olarak bişey daha sorucam. Ekran beyaz olunca menü tuşlarını kullanamıyordum. Sizinki de öyle miydi?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı