Apple filmler üzerinden alınan filmler kalıcı mı?

Önemli olan hizmet verici firmanın bunu yapıp yapmadığı. Steam de muhtemelen bu hakka sahip. Ama biz oyunu aldıktan sonra oyun satıştan kaldırılsa da kütüphanemizden kaldırılmıyor.

Apple'ın aldığınız bir şeyi sildiğini gördünüz mü?
The French Connection filmini alıp izledikten birkaç yıl sonra tekrar izlemek için açtığımda sansürlü halini gördüm. Orjinali gitmiş, yerine kar taneleri için versiyonu gelmişti. Orjinali için para ödedim ve orjinali yok. Apple'ın şu an konuyla ilgili sığınacağı yegane açıklama bulut servis hizmetlerimiz üzerinden kaldırılan herhangi bir şeyi kendi fiziki aygıtınızda saklayabilirsiniz.... tabi bir güncelleme ile uçar mı, uçmaz mı onu kuşlar bilir şimdilik.

Steam mesela bazı oyunları içerikleri sebebiyle değiştirmişti geçen sene ve oyunu bu değişiklikler olmadan oynamak isteyenleri tabi kötü bir süpriz olmuştu. Para iadesi istediler en son, akıbetini hatırlamıyorum.

Tabi bir firmanın yapma yetkisi olmasının sebebi bir şeyi sildiğini görmemi gerektirmiyor biliyorsun. Biraz gidip okumanı öneririm dijital servisleri.
 
Fiziki arabirimle sahip olmadığınız herhangi dijital bir sistemde saklanan, bir firma tarafından hizmet üzerinden "lease" edilen her tür program, video, müzik ilgili kütüphanelerden hizmet verici tarafından kaldırılma hakkına sahiptir.

Genelde "Next Next" kısmında okunmayan şeyler arasındadır, arayınca bulmasını da kolaylamak istemezler.

Next Next denebilecek bir sözleşme yok hocam Apple TV uygulamasında, bakiyen varsa cart diye çekiyor.
 
Next Next denebilecek bir sözleşme yok hocam Apple TV uygulamasında, bakiyen varsa cart diye çekiyor.
Aldığın Apple telefon veya tv'de şurayı "okumuş" (konuyla ilgili kısmı bulamazsan diye; "Audio and Video Content Sales and Rentals") oluyorsun. Orada kocaman yazıyor "bizden kaldırılma ihtimali yokmuş gibi davransak da indirip fiziki bir şekilde saklamanızı öneririz." Lakin oradaki öneri arabirim/DRM v.b konulara kadar gider güzelce satır aralarını da okursan.

Mesajlar için Face palm olsa cidden uzun süre en çok kullanılan ifade olacak sanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı